Balkáni árvizek: segélyszállítmány indult Tuzlába

2014. május 27., kedd 21:15

bosznia-arviz2014-400-1401217977.jpgBudapest-Pécs-Tuzla, 2014. május 27. - Újabb segélyszállítmányt indított útnak kedden a Magyar Vöröskereszt a balkáni árvizek károsultjainak megsegítésére.

A humanitárius szervezet ezúttal a bosznia-hercegovinai Tuzlába, Pécs testvérvárosába visz tíz raklapnyi, mintegy 2,3 millió forint értékű adományt. A segélyszállítmány - a helyiek igényei alapján - bébi tápszert, pelenkát, takarókat, ásványvizet, tisztító- és tisztálkodási szereket tartalmaz. A segélyszállítmány összeállítását a Tesco és Pécs városa segítette - közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

hirdetés

 

A Magyar Vöröskereszt legutóbb a hétvégén vitt Szerbiába segélyszállítmányt, akkor ásványvizet, tartós élelmiszert, takarókat, állateledelt, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint - az Egis Gyógyszergyár felajánlásában - nagy mennyiségű fertőtlenítőszert juttatott el az árvíz által leginkább érintett területekre. A segélyszállítmány értéke meghaladta az ötmillió forintot.

 

A Magyar Vöröskereszt továbbra is várja az adományokat a 1359-es vonalon.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Súlyosabb büntetésre számíthatnak azok a Kuangtung tartományi kormányzati tisztviselők és pártapparátusban dolgozók, akik megszegik a családtervezési politika rájuk vonatkozó szabályait - jelentette be a helyi vezetés szerdán. A közkeletű nevén "egykepolitika" a városokban és különösen az állami- és párttisztviselők számára kötelezően előírja, hogy nem lehet egynél több gyermekük. Kivételt képezhet, ha mindkét szülő egygyerekes családból való, vagy valamelyik nemzeti kisebbséghez tartoznak.

Budapest, 2016. július 2. - Július elsejétől Horvátországban is segítik a magyar turistákat a magyar rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

Los Angeles, 2016. november 11. - Meghalt Leonard Cohen - derül ki a kanadai énekes, dalszerző és költő hivatalos Facebook-oldalán hajnalban közzétett üzenetből.