10 éves terrorista lányt fogtak el egy afgán rendőrörs közelében

2014. január 8., szerda 19:09

"Arról próbált meggyőzni, ha felrobbantom a mellényt, a rendőrök meghalnak, én viszont életben maradok."- nyilatkozta a lány, akit bátyja küldött egy rendőrörs közelébe.

A helyi rendőröknek az szúrt szemet, hogy a lány felsőteste szokatlanul vastag testalkatához képest.

 

Bátyja a tálibok egyik helyi parancsnoka, ő kényszerítette arra a 10 éves kislányt, hogy terrortámadást hajtson végre. A gyerek feladata az volt, hogy ott robbantson, ahol a legtöbben vannak.

hirdetés

 

"Ő tette rám a mellényt és arról próbált meggyőzni, ha felrobbantom, a rendőrök meghalnak, én viszont életben maradok."

 

Nem ez az első eset, hogy gyerekeket alkalmaznak terrorcselekmények elkövetésére, lányokat azonban eddig még soha.

Kapcsolódó cikkek

0584-szeptember-11-het-dolog-amit-eddig-nem-tudtunk-a-terror-elleni-haborurol-1410444755.jpg

Sokkolta a világot a terrortámadás, ami miatt az amerikai biztonsági szolgálat teljes készültségben várta ezt a napot, a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan. A tragikus évforduló ugyanis nem csak az amerikaiak számára fontos, az iszlamista terrorszervezetek is szimbolikus jelentőséget tulajdonítanak szeptember 11-nek, noha fenyegetésről egyelőre nem tudni.

debatte400-1473883039.jpg

Budapest, 2016. szeptember 15. - Tíz közép- kelet-európai ország győztesei szeptember 19. és 23. között találkoznak egymással Prágában, és a Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedőben a végső győzelemért küzdenek. Magyarországot a pécsi Nick Patrick, az országos döntő nyertese és a második helyezett budapesti Budai Dóra képviseli.

Rosszulléte miatt börtönkórházba szállították Ivo Sanader volt horvát kormányfőt, és kénytelenek voltak elnapolni a Fimi-Media néven elhíresült ügyben folyó tárgyalást - jelentette kedden a helyi média.