Horvát-magyar járőrszolgálat a határ mentén

2013. október 5., szombat 13:39

Közös járőrszolgálatot látnak el bűnmegelőzési céllal magyar és horvát rendőrök péntektől a határ mindkét oldalán - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség internetes oldalán.

A közlemény szerint a járőrözés pénteken kezdődött Sárokon, Majson és Ivándárdán. A magyarul és horvátul is beszélő rendőrök mostantól rendszeresen, a határtól számított 10-10 kilométeres sávban teljesítenek szolgálatot. Elsősorban az illegális migráció elleni hatékony fellépést várják tőlük.
   

hirdetés

A közös feladatellátásra Horvátország július 1-jei európai uniós csatlakozásával nyílt lehetőség. A járőrözés a magyarországi területen illetékes mohácsi rendőrkapitányságnak nem jelent többletfeladatot, mert a határ menti szolgálatellátás eddig is folyamatos volt. Most lényegében ennek összehangolása történt meg Magyarország és Horvátország között.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

sofor-pecs400-1382712336.jpgA Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. október 19-én rendezte meg „A város legjobb sofőrje 2013” elnevezésű baleset-megelőzési vetélkedő döntőjét.

Pécs, 2014. november 16. - A Pécsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi Gádonyi Kitti szabadszentkirályi lakost. A tizenöt éves lány hollétéről azóta nincs információ, hogy 2014. szeptember 20-án ideiglenes pécsi lakcíméről ismeretlen helyre távozott.

Pécs, 2016. március 26. - A rendőrség a március 24. és 28. közötti időszakban fokozott közterületi jelenléttel biztosítja a nyugodt ünnepeket Baranyában.