Kiderült, ki a város legjobb sofőrje

2013. október 25., péntek 16:45

sofor-pecs400-1382712336.jpgA Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. október 19-én rendezte meg „A város legjobb sofőrje 2013” elnevezésű baleset-megelőzési vetélkedő döntőjét.

A pécsi közlekedési balesetek számának csökkentése és a közlekedési morál javítása érdekében a rendőrkapitányság baleset-megelőzési munkatársai idén már számos programmal, vetélkedővel szólították meg a lakosságot. Ezt a célt szolgálta „A város legjobb sofőrje 2013” vetélkedő is.

hirdetés

 

A kezdeményezés célja azt volt, hogy felhívják a gépjárművezetők figyelmét a szabálykövető magatartásra, népszerűsítsék a biztonságos vezetési technikát és nem utolsó sorban, hogy megtalálják Pécs város legjobb gépjárművezetőjét.

 

Negyvenhárom versenyző jelentkezett, akik közül a selejtezők után tizenegyen jutottak be a Tüskésréti úti tanpályáján megrendezett döntőbe. A finalisták közül tesztlap kitöltése, tesztpályán való vezetés, egészségügyi gyakorlati feladat és saját gépjárművel történő városi vezetést követően került ki a város legjobb sofőrje.

 

A megtisztelő címet végül Spengler Máté nyerte el, a második helyezett Schulteisz Richárd lett, a harmadik helyen Czinege László végzett. A versenyzők a vetélkedő szervezésében és lebonyolításában közreműködő baleset-megelőzési munkatársaktól különböző értékű vásárlási utalványokat vehettek át. A negyedik és ötödik helyezettet a Baranya Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által felajánlott ajándéktárgyakkal jutalmazták.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

Kapcsolódó cikkek

Vádemelési javaslattal zárta le a Pécsi Rendőrkapitányság azt a nyomozást, amelyet egy pécsi lány sérelmére, információs rendszer vagy adat megsértése miatt folytattak le.

Pécs-Komló, 2014. szeptember 27. - Eltűnés miatt keresi a Komlói Rendőrkapitányság a 16 éves Orsós Biankát, aki 2014. május 24-én otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet magáról nem adott.

Pécs, 2015. április 9. - Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla tegnap jogerősen annak a férfinak a büntetését, akit első fokon életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtottak, amiért 2013 őszén baltával agyonverte egy rokonát Mohácson.