Eredményesebben nyomoztak a baranyai rendőrök

2014. február 17., hétfő 18:00

evertekelo-rendorseg1-400-1392656515.jpgPécs, 2014. február 17. - Az állampolgárokat leginkább irritáló, a szubjektív biztonságérzetet negatívan befolyásoló kiemelt, erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények ügyében eredményesebben nyomoztak - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság múlt heti évértékelő értekezletén.

Dakos József főkapitány (képünkön) adatokkal alátámasztva mutatta be, milyen munkát végeztek 2013-ban Baranyában.

 

A rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma több mint 21 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Az életellenes - kiemelten kezelt - bűncselekmények közül a tárgyévben négy emberölést követtek el, a felderítési arány 100%-os volt. A lopások - ide értve a betöréseseket is - száma 7%-kal mérséklődött, a személygépkocsi-lopások előfordulása számottevően, az elmúlt öt év legalacsonyabb értékére esett vissza. A nyomozati eredményesség tavaly 52,89% volt, mely az összes rendőri szerv országos átlagánál jobb.

hirdetés

 

A közlekedésbiztonság mutatói közül a halálos kimenetelű balesetek száma a tavalyi év azonos időszakához képest 43,75%-kal csökkent, azonban a súlyos sérüléssel járó balesetek száma csaknem 41,5%-kal növekedett. Dakos József beszédében mind a bűn-, mind a baleset-megelőző tevékenység jelentőségét hangsúlyozta, mely az elmúlt évhez hasonlóan a főkapitányság feladatai közül a következő évben is kiemelt szerepet kap.

 

Az évértékelőn Dr. Halmosi Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója kiemelte, hogy Baranya megye közbiztonsága szilárd, a főkapitányság állományába tartozó rendőrök kiemelkedően jó színvonalú munkát végeztek.

 

Forrás és fotó: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Kapcsolódó cikkek

sebesseg3-400-1407483795.jpgBudapest, 2014. augusztus 8. - Fokozottan ellenőrzik a rendőrök a közlekedőket a TISPOL akcióban. Ezúttal a fő cél a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrése - olvasható az ORFK Kommunikációs Szolgálat közleménye a rendőrség honlapján.

Pécs, 2014. szeptember 15. - A Pécsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi Kiss Zoltán 44 éves pécsi lakost, aki 2014. szeptember 1-jén otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet magáról nem adott.

kerekpargravir400-1410594854.jpgPécs-Mohács, 2014. szeptember 13. - A kerékpárlopások megelőzését és eredményes felderítését hivatott szolgálni a Duna-parti városban megtartandó térítésmentes kerékpár-gravírozás. Az akció a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében, a Mohácsi Rendőrkapitányság közreműködésével valósul meg.