Sebességet mérnek egész Európában

2014. augusztus 8., péntek 10:00

sebesseg3-400-1407483795.jpgBudapest, 2014. augusztus 8. - Fokozottan ellenőrzik a rendőrök a közlekedőket a TISPOL akcióban. Ezúttal a fő cél a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrése - olvasható az ORFK Kommunikációs Szolgálat közleménye a rendőrség honlapján.

A rendőrség 2014. augusztus 8-án és 9-én országosan ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírások megtartását a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) SPEED elnevezésű európai szintű fokozott ellenőrzés keretében.

hirdetés

 

A korábbi évekhez hasonlóan a közúti balesetek fő oka a sebességtúllépés, illetve a sebesség helytelen megválasztása. A személyi sérüléssel járó balesetek mintegy harmada ilyen jogsértés miatt következik be. Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrése által a közlekedésbiztonsági helyzet érzékelhető javítása, a közlekedők biztonságának szavatolása. Ennek érdekében a rendőrök hitelesített sebességmérő berendezés alkalmazásával ellenőrzik a közlekedőket - derül ki a közleményből.

 

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

A Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a fiatalkorú Katona Márk Zoltánt, aki 2013. július 25-én Kaposvárról, az Orci úti gyermekvédelmi intézetből ismeretlen helyre távozott és azóta hollétéről nincs információ.

Pécs, 2014. augusztus 9. - Eltűnés miatt keresi Árva Mercédesz 17 éves pécsi lakost a Pécsi Rendőrkapitányság. A fiatal lány 2014. július 4-én a Megye utcai gyermekotthonból ismeretlen helyre távozott, és azóta nincs információ a hollétéről.

orsos-hajnalka-1379142506.JPGA Szigetvári Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi fiatalkorú Orsós Hajnalkát, aki 2013. augusztus 11-én szigetvári otthonából eltávozott, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik.