Első találkozók az „őrmesterjelöltekkel”

2013. október 27., vasárnap 22:50

Tovább folytatják az „Őrmesterképző” nevet viselő, óvodáskorúak számára kidolgozott, saját kezdeményezésű bűn- és baleset-megelőzési programsorozatukat a Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai.

Az idei nevelési évben hét olyan pécsi és Pécs környéki településen működő óvodában folytatódik a program, amelyek részesei kívántak lenni a pozitív visszhangot kiváltó „kiképzésnek”. A téma választása és az ismeretátadás módja kimondottan az óvodás korosztályt célozza. Egy-egy óvodai csoportba öt alkalommal látogatnak el a rendőrök, majd a program zárásaként óvodák közötti vetélkedőt rendeznek.

hirdetés

 

Az első találkozókon a programmal és felelőseivel ismerkedhettek meg a gyermekek, betekintést nyerhettek a Rendőrség felépítésébe, a rendőrök munkájába, élőben találkozhattak a rendőr felszerelési tárgyaival és a szolgálati gépjárművel is.

 

A Bóbita Bábszínház felajánlásával készített két bábfigura, Medárd rendőr és Misike minden óvodában nagy sikert aratott. A bábfigurák a programot végigkísérve nyújtanak segítséget a rendőröknek az ismeret átadásában, a gyermekeknek az ismeret elsajátításában.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. szeptember 2. - Kiemelt rendőri jelenlét az iskolák környékén, az új tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program.

Szeptembertől a rendőrség a polgárőrséggel együttműködve tovább folytatja a gyermekek biztonságos közlekedése és a bűnmegelőzés terén indított programjait. E kezdeményezések idén az iskolai bűnmegelőzési tanácsadók munkájával is kiegészülnek - tette közzé a police.hu portálon az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

20131231-081100-0-1388494744.jpgEljárást indított a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az ügyben a lakosság segítségét kérik. Frissítés: elfogták a tettest.