Biztonságban a tanévkezdéskor is

2014. szeptember 2., kedd 06:00

Pécs, 2014. szeptember 2. - Kiemelt rendőri jelenlét az iskolák környékén, az új tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program.

Iskolakezdéskor a forgalom növekedésével a közúti közlekedésben a gyerekekre az átlagosnál is nagyobb veszélyek leselkednek. A gyerekek biztonsága érdekében a 2014-2015-ös tanévben is folytatják munkájukat az iskolarendőrök. Szeptemberben a reggeli tanításkezdéskor és a délutáni órákban is polgárőrök segítségével a közlekedésbiztonsági szempontból frekventált helyeken található iskolák környékén teljesítenek szolgálatot. Így igyekeznek elősegíteni a gyermekek úttesten történő átkelését és kiszűrni a szabálytalankodókat. Egyben fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére.

hirdetés

 

A balesetek megelőzése érdekében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét:

  • Lehetőség szerint mindenki kellő időben induljon útnak, elkerülve az esetleges torlódásokat!
  • A járművel közlekedők fordítsanak kiemelt figyelmet az oktatási intézmények környezetében található gyalogos-átkelőhelyek megközelítésére!
  • Aki gépjárművel az oktatási intézmény közelében megáll, mindig szabályosan tegye és ügyeljen a kiszálló gyermek biztonságára!
  • A gépjárművekben utazó gyermekek biztonsága érdekében fontos a testmagasságukhoz igazodó gyermekbiztonsági rendszer használata és ne feledkezzenek meg a szülői példamutatásról sem, a szülők is használják a biztonsági öveket!
  • Aki gyalogosan közlekedik, csak kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladjon át az úttesten!
  • Soha ne haladjanak át álló jármű előtt vagy mögött, hiszen egy 50 km/h sebességgel szabályosan közlekedő gépjármű vezetője nem tud biztonsággal megállni egy hirtelen felbukkanó gyalogos előtt!

Balesetmentes tanévkezdést kíván a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. november 16. - A Pécsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi Gádonyi Kitti szabadszentkirályi lakost. A tizenöt éves lány hollétéről azóta nincs információ, hogy 2014. szeptember 20-án ideiglenes pécsi lakcíméről ismeretlen helyre távozott.

Budapest, 2014. április 4. - A TISPOL-akció részeként európai szintű fokozott ellenőrzés lesz Magyarország közútjain április 14. és 16. között.

Pécs, 2014. február 25. - Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást zárt le vádemelési javaslattal a Pécsi Rendőrkapitányság a múlt héten.