Amerikai center a láthatáron a PVSK-nál

2013. augusztus 29., csütörtök 10:18

garrett-green-facebook2a-1377764760.jpgHa minden jól alakul, szeptembertől teljes kerettel készülhet Csirke Ferenc csapata, a Pécsi VSK-PANNONPOWER, ugyanis center érkezik hozzájuk az Államokból. A 211 centi magas, 24 éves Garrett Green a 2011-2012-es szezonban végzős főiskolásként 34 mérkőzésen lépett pályára a San Diego State színeiben, ahol átlag 5,9 pontot és 4,6 lepattanót szerzett a neki jutó átlag 19 perc alatt.

A fiatal center főiskolai évei után szerencsét próbált a drafton, és végül a D-Ligában kötött ki, előbb Idahoban, majd a Reno Bighorns csapatában kamatoztatta tudását. 25 D-Ligás meccs során meccsenkénti 7,8 perc alatt 2,8 pontot és 2,4 lepattanót átlagolt.

 

Már tavaly is felmerült Green neve, akkor mi Hendleyt, ő pedig a D-Ligát választotta - árulta el az érkezőről Csirke Ferenc. - Green jó egyetemre járt, és érzett magában elég potenciált, hogy szerencsét próbáljon a drafton és a D-Ligában. Erős közegben játszott és a játszott percekhez képest jók a statisztikái. Úgy érzem, a lehetőségeinkhez mérten jól választottunk és ő passzol a csapatunk játékához, de ez igazán akkor derül ki, ha már itt lesz.

hirdetés

 

Green, a többi légióshoz - Nemanja Kovacevic-hez és Veljko Budimirhez hasonlóan - a jövő héten érkezik, a Kaposvár és a Dárda elleni edzőmérkőzéseken pedig már meccs-szituációban is bizonyíthatja majd rátermettségét. Sorsa a kéthetes próbajátékot követően dől el.

 

Forrás: Polczer Kata, Pécsi VSK-PANNONPOWER/PVSK-Marketing Kft.

 

Videók:
https://www.youtube.com/watch?v=IfR99jQ8S_g
https://www.youtube.com/watch?v=TDDHID5uDOk

 

Facebook (képünk forrása):
https://www.facebook.com/garrettmgreen?fref=ts

Kapcsolódó cikkek

sakk-1383501474.jpgIdén novemberben 37. alkalommal rendezik meg a nemzetközi sakkversenyt immár Harkányi Tenkes Kupa néven. A sorozatot Ózdi Lajos indította útjára, majd halála után Mikola Lajos vitte tovább a hagyományt. A szervezési feladatokat az utóbbi tíz évben a pécsi Baranya-Sakk Utánpótlásnevelő és Versenyszervező Egyesület vette át.

Pécs, 2015. március 14. - Az eredetileg közzétett műsorhoz képest két változás történt a Pécsi VSK-PANNONPOWER középszakaszbeli menetrendjét illetően.

Budapest, 2016. szeptember 9. - A K&H Csoport tízévnyi együttműködés után újabb négyéves paralimpiai ciklusra meghosszabbította támogatási szerződését a Magyar Paralimpiai Bizottsággal. A megállapodás értelmében a K&H a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete marad a tokiói paralimpiai játékokig. A most kezdődött riói paralimpián három sportoló képviseli Baranya megyét.