Három baranyai paralimpikon, biztos háttér

2016. szeptember 9., péntek 07:00

Budapest, 2016. szeptember 9. - A K&H Csoport tízévnyi együttműködés után újabb négyéves paralimpiai ciklusra meghosszabbította támogatási szerződését a Magyar Paralimpiai Bizottsággal. A megállapodás értelmében a K&H a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete marad a tokiói paralimpiai játékokig. A most kezdődött riói paralimpián három sportoló képviseli Baranya megyét.

Megkezdődtek a 15. nyári paralimpiai játékok, amelyen ezúttal a Magyar Paralimpiai Csapat 43 sportolója vesz részt. Baranya megyét három úszó képviseli: a pécsi Konkoly Zsófia és Sors Tamás, valamint a szigetvári Pap Bianka.

 

Biztos háttérrel indulhattak sportolóink Rióba, hiszen újabb négyéves ciklusra szóló együttműködési megállapodást írt alá Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Hendrik Scheerlinck, a paralimpiai mozgalmat tíz éve támogató K&H Csoport vezérigazgatója. A támogatás meghosszabbításával a K&H 2020-ig, tehát a tokiói paralimpiai játékokig a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete marad. Ennek keretében teljes körű pénzügyi szolgáltatásokkal is segíti a szervezetet és a sportolóit.

hirdetés

 

- A K&H hosszú távon elkötelezte magát amellett, hogy a jelen és jövő társadalma egészséges, teljes életet élhessen. A paralimpikonok elhivatottsága, eltökéltsége és kiváló teljesítménye követendő példa mindannyiunk számára, ezért 2006 óta támogatjuk a Magyar Paralimpiai Bizottságot. Fontosnak tartjuk azonban, hogy ne csak a legnagyobb nyilvánosságot kapó sporteseményekkor, hanem a felkészülés idején is anyagi és erkölcsi támogatásunkkal segítsük sportolóinkat. Büszkék vagyunk ezért arra, hogy 10 éve folyamatosan a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete vagyunk. Ez azt jelenti, hogy ez már a negyedik közös paralimpiánk a Magyar Paralimpiai Bizottsággal - mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója.

 

- Sportolóink nap mint nap azért dolgoznak, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák, a paralimpia előtti időszak azonban kiemelt figyelmet jelent számukra is. Különösen nagy jelentősége van ezért a verseny előtti utolsó nagy hajrában a támogatásnak, buzdításnak. A K&H Bank az elmúlt tíz évben élen járt, hogy közösen megmutassuk, társadalmunknak van egy olyan része, mely több figyelmet érdemel, hisz a parasportolók emberfeletti munkája mindannyiunk számára példaértékű és inspiráló lehet. Emellett úgy gondolom, hogy példaértékű az a gyakorlat, miszerint a bank nem a mostani eredményekhez köti a támogatást, hanem az elmúlt négy év emberfeletti munkáját ismeri el és szavaz bizalmat a jövőre nézve. A magunk részéről azt ígérhetem, hogy igyekszünk a londonihoz hasonló, vagy talán annál is eredményesebb riói paralimpiai szerepléssel megköszönni az irányunkba tanúsított kiemelt figyelmet - mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

 

Forrás: K&H

Kapcsolódó cikkek

Budapest, 2014. március 2. - A kormány 1,9 milliárd forinttal támogatja a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 2,5 milliárddal pedig a dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum fejlesztését.

A PEAC-PÉCS NKK hatalmas csatában, 66-64-re nyert a városi rivális PINKK Pécsi 424 vendégeként a női kosárlabda Közép-európai Liga október 30-i játéknapján.

football-wallpaper-1373106109.jpg

A horvátországi ALPAS CUP meghívásos tornán értek el kitűnő eredményt az ifjú focisták június végén. A nagyhírű olasz ellenfél kiejtése után a végső győztes akasztotta meg a pécsieket.