„Zöldülésben” élenjár a patinás belvárosi szálloda

2013. október 20., vasárnap 18:00

palatinus-pecs-kiraly-utca400-booked-hu-1382284722.jpgÉlenjár a „Zöldülnek a Királyok” versenyben a pécsi Palatinus Hotel City Center a félidős auditok eddigi eredményei alapján. A pécsi és a budapesti Király utca üzleteinek részvétével zajló környezettudatossági mintaprojektben a szállodán kívül még ketten maradtak talpon Pécsről. Kedvenc zöldüzletünket most nyereményjátékkal egybekötött szavazással is támogathatjuk.

2013 márciusában összesen huszonegy üzlet csatlakozott a két Király utcából az egy évig tartó versenyhez, amelynek célja, hogy környezettudatosságra ösztönözze az üzletek tulajdonosait, dolgozóit, beszállítóit és vásárlóit - tájékoztatta portálunkat a szervező SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft.

 

Egyre zöldebbek a Zöldüzlet versenyben résztvevő üzletek

 

A szeptemberben elkezdődött féléves auditokon a szervezők szakemberei az üzletek vállalásainak betartását ellenőrzik és rögzítik az eddig elért eredményeket. Csatlakozáskor minden üzlet más-más területen tett három kötelező vállalást annak érdekében, hogy kiérdemelhesse a „zöld üzlet“ címet. A legnépszerűbbek az energiahatékonyság (fűtés/hűtés, világítás, víztakarékosság) racionalizálásával kapcsolatos vállalások voltak. Ezt összesen tizennégy üzlet választotta. A szelektív hulladékgyűjtésre tíz üzlet vállalkozott. A környezetbarát papír beszerzését hét üzlet vállalta. A működéshez kapcsolódó zöld beszerzést, a környezetbarát alternatíva választását négyen próbálják megvalósítani. Szintén négyen forgalmaznak környezetbarát terméket, és négy üzlet vállalkozott a környezetbarát takarításra, illetve tisztítószer-használatra is.

hirdetés

 

A résztvevők a környezettudatos üzletvezetés gyakorlati megvalósításához folyamatos segítséget kapnak a szervezők szakembereitől, képzések, workshop, ökomarketing mellett, audit és személyre, üzletre szóló tanácsadás formájában. A vállalások alapján előlegezték meg a bizalmat a szakemberek a zöldüzlet logó és minősítés használatára ezért nagyon fontos, hogy az üzletek valóban tartsák be vállalásaikat. Az üzletek folyamatosan tettek és tesznek lépéseket a környezeti teljesítményük javítására. A zöldüzlet projektben maradás feltétele az, hogy a vállalások megtartására törekedjenek a következő félévben is, hiszen azért egy évig tart a projekt, hogy legyen idő kipróbálni, átállni, szemléletet változtatni, és ez nem egyszerű feladat!

 

Az eddig kiértékelt eredmények azt mutatják, hogy a versenyben élenjár a pécsi Palatinus Hotel City Center (képünkön, forrás: booked.hu), Budapesten kiemelkedően teljesít eddig a Café Vian, a Casati Budapest Hotel, az Orange Optika, valamint a Gipszkorszak Alkotó Játszóház. További versenyben maradó üzletek: Pécsett a Málitex (Méter- és Rövidáru), Ruhatár, Sipőcz Ház, Nappali Kávézó. Budapesten az Akácfa60 Parkolóház, Ambra Hotel, Club22 Café, valamint a B+B 024 ABC és az Éléskamra.

 

’Zöld a Király’ facebook nyereményjáték

 

A Zöldüzletek népszerűsítése érdekében a „Kedvenc zöldüzletem” szavazás mellett a szervezők facebook-oldalán október 1-jén elindított egy nyereményjátékot is. A játékosoknak mindössze annyit kell tenniük, hogy szavaznak kedvenc zöldüzletükre, valamint le is fotózzák azt, amelyet e-mailben elküldenek a szervezőknek. Október 30-án sorsolják ki a nyertest, aki másodmagával eltölthet egy pécsi hétvégét a gyönyörű Palatinus Hotel City Centerben. A játékról további információ itt található.
 

Zöldüzlet programok a pécsi ZeneSzüret fesztiválon

 

Az októberi ZeneSzüret fesztivál keretében a fantasztikus koncertek mellett a pécsi Király utcában található Ruhatár és a Málitex üzletek tovább népszerűsítették a Zöldüzleteket. Aki ellátogatott a Király utca 54-be, ott a RUHATÁR interaktív játékában vehetett részt, ahol újrahasznosított anyagokkal játszhattak a betérők, a Király utca 58-ban a MÁLITEX kézműves foglalkozásokkal és aszfaltrajzolással várta a gyerekeket.

Kapcsolódó cikkek

arviz-baranya-mti-1371030123.jpg

A belügyminiszter jelentős védelmi erőket csoportosított át Baranyába a dunai árvíz miatt - közölte a megyei védelmi bizottság elnöke az MTI-vel szerdán. Hargitai János közleményében azt írta: polgárőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, rendőrök és önkéntes mentők érkeznek Baranyába. Hozzátette: ő maga pedig elrendelte, hogy a Mecsek Mentőcsoport területi polgári védelmi szervezetének hét tagja is vegyen részt a védekezésben Dunaszekcsőn.

11825239-949964005066914-7130665463671207562-n-1438331296.jpg

Legalábbis a belvárosból. A kórusfesztivál idején a rend őrei igyekeznek kiterelni a hajléktalanokat, ami persze nem vonatkozik a nem mindig csúcs színvonalú utcazenészekre- hiszen fesztivál van.

penz-1373383753.jpg

Átlag 60 százalékát titkolták el bevételüknek Baranya megyében azok az adózók, akiknél nemrég tartott forgalomszámlálást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.