Jelentős erőket csoportosítottak át Baranyába

2013. június 12., szerda 11:36

arviz-baranya-mti-1371030123.jpg

A belügyminiszter jelentős védelmi erőket csoportosított át Baranyába a dunai árvíz miatt - közölte a megyei védelmi bizottság elnöke az MTI-vel szerdán. Hargitai János közleményében azt írta: polgárőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, rendőrök és önkéntes mentők érkeznek Baranyába. Hozzátette: ő maga pedig elrendelte, hogy a Mecsek Mentőcsoport területi polgári védelmi szervezetének hét tagja is vegyen részt a védekezésben Dunaszekcsőn.

A védelmi bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy a kormány hétfőn az áradással összefüggésben veszélyhelyzetet hirdetett ki a mohácsi járás területére is. Ennek következtében rendkívüli árvízvédelmi készültség lépett életbe a Duna Baranya megyei szakaszának mindkét partján, így a mohácsi árvízvédelmi szakaszon, valamint a baja-margitta-szigeti árvízvédelmi területen is. A kölked-bédai belvízvédelmi szakaszon elsőfokú a belvízvédelmi készültség.

hirdetés

 

Hargitai János rámutatott, hogy a Duna vízszintje folyamatosan emelkedik, a folyó csütörtökön Dunaszekcsőnél várhatóan 980, Mohácsnál 965 centiméteres magasságon tetőzik. A rekordmagasság 992, illetve 984 centiméter, melyet 1965-ben mértek.

 

(mti)

Kapcsolódó cikkek

erdojarasi-tilalom-szokott-farkas-miatt400-1446391082.jpgPécs, 2015. november 1. - Nem keresik tovább a pécsi állatkertből megszökött farkast - mondta az intézmény igazgatója az MTI érdeklődésére. Szatyor Miklós indoklása szerint az állat megtalálására és befogására szombat délelőttől vasárnap reggelig tartó erőfeszítések eredménytelenek voltak, s mivel nem tudják, hogy a ragadozó hol lehet, nem látják értelmét a kutatás folytatásának.

Pécs, 2015. szeptember 20. - Újabb területeken folytatódnak szeptember 21-én, hétfőn a pécsi ivóvízhálózat korszerűsítési munkálatai.

holanc-1355391831.jpg

Baranya megyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 67-es főúton Boldogasszonyfa-Kaposvár között és a 6-os főúton Mecseknádasd-Pécsvárad között, az 56-os főúton Bátaszék térségében, valamint Somogy megyében a 66-os főúton Szentbalázs és Gödre kötelezővé tette a hólánc használatát.