Vízzavarosodás lehet a belvárosban

2016. október 13., csütörtök 07:05

Pécs, 2016. október 13. - A Tettye Forrásház tájékoztatja ügyfeleit, hogy szakemberei tervezett tűzcsapi oltóvíz-hozammérést végeznek Pécsett a Megyeri téren és a Madách Imre utcában csütörtökön, október 13-án. Az intenzív vízvételezés hatására nagyobb mennyiségű vízfolyás jelenhet meg az úttesten, ez a munkálatok velejárója, nem meghibásodásból ered.

Ezzel együtt a vízáramlási irányok, nyomásviszonyok is megváltoznak a környékbeli vezetékekben, amely a víz elszíneződését eredményezheti: aznap 8.00 és 18.00 óra között átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Tüzér és Honvéd utcáktól keletre, az Alkotmány u. - Kodály Z. u. - Aradi vértanúk útja - Mária utcától délre, valamint a Veress Endre u. - Mártírok útja - Vasút és Nyírfa utcáktól nyugatra eső területen.

hirdetés

 

A megszokott kiegyensúlyozott vízminőség rövid időn belül visszaáll. A vízzavarosodás az egészségre nem ártalmas, és a víz ülepítésével megszüntethető: rövid ideig folyatjuk a vizet, amíg kitisztul.

 

A szolgáltató köszöni az érintett ügyfelek megértését, türelmét, és javasolja, hogy a fenti időszakban fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre. A mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet, és amennyiben a víz zavarosodását észlelik, kerüljék a használatát.

 

Forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

 

megyeri-zavarosodas-20161013-600-1476332354.jpg

Kapcsolódó cikkek

aszpik-termeloi-piac400-1403713516.jpgPécs-Baranya, 2014. június 26. - A helyi termék egyszerre jelent valódi ízeket, tradíciókat, megbecsülést és tiszteletet, kreativitást, jóízű beszélgetéseket és nem ritkán különleges barátságokat is. A helyi termékeket keresőknek jó hír, hogy Baranyában egyre több termelői piac várja őket.

pepita-szalagatvagas-mti-soki-tamas400-1384538223.jpgNemcsak a Balokány-liget újult meg, hanem az egykori, igen népszerű Pepita épülete is. A hajdani diszkóból közösségi központot alakított ki a város - erre mintegy 40 millió forint pályázati pénzt nyertek. A kétszintes, tetőteraszos épületben több tucatnyi érdekes és hasznos programmal, tanácsadással és szabadidős lehetőségekkel várják mostantól a pécsieket.

Pécs-Szeged, 2014. december 4. - A barátságra alapozott önzetlen szolgálatot, a társadalmi szolidaritás elősegítését és a közösségek támogatását küldetésének tekintő Rotary Magyarország több Rotary klubja is rendkívüli programot szervezett az advent jegyében.