A Rotary adventi meglepetése Pécsen és Szegeden

2014. december 4., csütörtök 06:05

Pécs-Szeged, 2014. december 4. - A barátságra alapozott önzetlen szolgálatot, a társadalmi szolidaritás elősegítését és a közösségek támogatását küldetésének tekintő Rotary Magyarország több Rotary klubja is rendkívüli programot szervezett az advent jegyében.

A Pécsi Rotary Club kezdeményezésére november 30-tól minden nap délután 5 órakor egy látványos adventi naptárat imitálva, kinyílik a patinás Nádor Szálló egy ablaka, mely mögött egy tehetséges gyermek százezer forint értékű támogatása rejlik. A kiválasztott tehetség tiszteletére, azon a napon saját iskolája tart ünnepi műsort a Széchenyi téren.

hirdetés

 

A Pécsen idén először megrendezésre kerülő ünnepi adományozásnak Szegeden már hagyománya van, hiszen a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club idén már harmadszor, a Délmagyarral együttműködve pedig  másodszor szervez adventi ajándékozást rászoruló családok részére, fejenként szintén százezer forint értékben. Az ünnepi ablaknyitás a 24-ablakú DÉMÁSZ irodaház épületén történik, amit adventi műsor és minden nap egy-egy meglepetésvendég produkciója kísér.

 

Forrás: Ferling

Kapcsolódó cikkek

nagy-haboru-emlekei-kiallitas-pte400-1391274353.jpgAz Osztrák-Magyar Monarchia első világháborúban szolgálatot teljesített egészségügyi dolgozóinak állít emléket az a kiállítás, amely pénteken nyílt a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.

nyugdijasok-harkany400-1393449010.jpgA harkányfürdői Dráva Hotelben tartotta idei második elnökségi ülését a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége. Az ország egyik legnagyobb ilyen csoportjaként több tucat szervezetben közel 130 000 tagot összefogó egyesülés vezetése első ízben látogatott el a fürdővárosba, ahol a tanácskozás mellett az üdülési és gyógyulási lehetőségek feltérképezése is szerepelt a programjukban.

Pécs, 2014. december 31. - December 28-tól december 31-ig vásárolhatók meg az év többi napján engedélyhez kötött pirotechnikai eszközök. A tűzijátékokat felhasználni a használati és kezelési útmutatóban meghatározottak szerint december 31-én 18 órától a következő naptári év január 1-jén 6 óráig lehet. A Katasztrófavédelem összefoglalta a tűzijáték-használattal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.