Várkastélyos irodalmi- és rajzpályázat diákoknak

2015. szeptember 24., csütörtök 06:05

szaszvar-regen400-1443066342.jpgSzászvár, 2015. szeptember 24. - A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a „Szászvár - középkori élet a várkastélyban” projekt keretében irodalmi- és rajzpályázatot hirdet Baranya megyei általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói számára.

A pályázóknak saját élményeikre, tapasztalataikra és tanulmányaikra támaszkodva egy középkori várkastély mindennapjait ábrázoló életképet kell megörökíteniük, az alsó tagozatosoknak rajz vagy festmény, a felsősöknek irodalmi mű formájában.

 

A beérkező pályamunkákat mindkét korosztály esetében négytagú zsűri értékeli, melynek állandó tagja az MNV Zrt. meghívott képviselője, a pécsi Janus Pannonius Múzeum múzeumpedagógusa, valamint Szászvár polgármestere. Az irodalmi- és rajzpályázat eredményhirdetése november elején, a nyertes pályázók ünnepélyes díjátadása november második felében várható. A rendezvényen adják majd át a helyezést elért tanulók díjait, valamint ekkor nyitják meg a beérkezett rajzokból rendezett kiállítást, és tartják meg a legjobbnak ítélt irodalmi műveket bemutató felolvasó estet is.

hirdetés

 

A tervek szerint a kiállítás legkiemelkedőbb darabjai a későbbiekben megjelennek a szászvári várkastély népszerűsítését szolgáló arculathordozókon (naptárakon, képeslapokon, üdvözlőkártyákon), a beérkezett irodalmi művekből pedig a projekt honlapjáról mindenki számára elérhető hangoskönyv készül. Az irodalmi- és rajzpályázat célja, hogy közelebb hozza a régió iskoláit és kisiskolásait a szászvári várkastélyhoz, amely a felújítást követően örömmel várja a diákokat és a tanárokat, az osztálykirándulások résztvevőit, az iskolai szakkörök és tanulmányi túrák keretében oda látogatókat.

 

A „Szászvár - középkori élet a várkastélyban” projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásából, valamint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. saját forrásából valósul meg.

 

Forrás: MNV Zrt., bővebben: www.szaszvarivar.hu

Kapcsolódó cikkek

kozlekedik-baranya1-400-1400705128.jpgPécs, 2014. május 22. - Szombaton rendezte meg az országos „Közlekedik a család” vetélkedő megyei döntőjét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Budai Vámnál lévő Megyer Autócentrum autós és kerékpáros ügyességi pályáján.

Pécs, 2015. szeptember 5. - Emlékévvé nyilvánítaná 2016-ot és emlékbizottságot állítana fel a kulturális államtitkárság Zrínyi Miklós (1508-1566) és a szigetvári vár 1566-ban elesett hős védőinek tiszteletére - mondta a kultúráért felelős államtitkár az MTI-nek pénteken.

onos-1355493573.jpg

A meteorológiai előrejelzések ónos eső érkezését jósolják pénteken, szombaton és vasárnap is. A síkosságmentesítés ónos eső esetén kevésbé hatásos, mivel az olvasztó keverék – a preventív jelleggel kijuttatott anyag is - csak akkor érvényesül, ha megszűnik a csapadék. Ezért a közútkezelő kéri a közlekedők együttműködését: ónos eső esetén lehetőleg ne induljanak útnak.