Újabb tehetséges fiatal karácsonyát tették szebbé

2015. december 16., szerda 06:05

brasko-istvan-laszlo-rotary-advent2015-ddc400-1450239830.jpgPécs, 2015. december 16. - A Duna-Dráva Cement Kft. idén is csatlakozott a Pécsi Rotary Club adventi meglepetés-sorozatához, és százezer forinttal támogatott egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákot, Braskó István Lászlót, a Pécsi SZC Angster József Szakképző Iskola tanulóját.

A Pécsi Rotary Club a társadalmi szolidaritás elősegítését küldetésének tekintve az adventi időszakban 24 általános- vagy középiskolás diák karácsonyát igyekszik megszépíteni programjával. A pécsi karácsonyi vásár részeként advent minden napján kinyílik egy a patinás Nádor Szálló ablakai közül, amely 100 000 forint pénzjutalmat rejt egy-egy tehetséges pécsi fiatal számára.

hirdetés

 

Az ifjú tehetségek felkarolása és támogatása mellett elkötelezett építőanyag-gyártó vállalat minden évben gondot fordít arra, hogy a cementgyárai vonzáskörzetében élő általános és középiskolás diákokat tanulmányi előmenetelükben és tehetségük kibontakoztatásában segítse. Az évenként meghirdetésre kerülő „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program mellett a vállalat már másodjára csatlakozott a Rotary Club adventi kezdeményezéséhez, hogy anyagi felajánlásával segítse a kiválasztott fiatalt céljai elérésében, és emellett szebbé is tegye a Karácsonyát.

 

A naptár tizenegyedik ablaka a Duna-Dráva Cement Kft. 100 000 forintos hozzájárulását takarta, amelyet a Pécsi SZC Angster József Szakképző Iskola diákja, a gépi forgácsoló szakmát tanuló Braskó István László vehetett át Müller Ádámtól, a DDC műszaki vezérigazgató-helyettesétől. László kiemelkedő tanulmányi eredménye mellett szakmájának egyik tehetsége, aki az idei tanévben részt vesz a rangos Szakma Kiváló Tanulója megmérettetésen is.

 

A megajándékozott fiatal iskolájának tanulói műsorral fejezték ki köszönetüket a Széchenyi téren.

 

Forrás és fotó: DDC

Kapcsolódó cikkek

A július elseje óta nonprofit cégként működő BIOKOM csökkentette a lakossági hulladékgazdálkodási díjakat egy, a rezsicsökkentésről szóló törvénymódosításnak megfelelően.

Pécs, 2015. február 28. - A DRB Banknál kialakult helyzetre tekintettel a pécsi közszolgáltatók - a Tettye Forrásház, a Biokom és a PÉTÁV - egységesen, az alábbiak szerint járnak el DRB bankos ügyfeleik esetében.

Pécs-Baranya, 2014. augusztus 3. - A délutáni vihar által okozott károk miatt összesen 78 bejelentés érkezett a 105-ös segélyhívó telefonszámra, főként kidőlt fáknál, leszakadt ágaknál és elárasztott alagsoroknál volt szükség tűzoltói beavatkozásra. 49 esetben vonultak a tűzoltók a viharkárok felszámolására, 29 alkalommal a bejelentők megoldották a kialakult helyzetet - tájékoztatta portálunkat percekkel 21 óra után Kasza Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.