Hét helyszínen folyik még a károk felszámolása

2014. augusztus 3., vasárnap 21:25

Pécs-Baranya, 2014. augusztus 3. - A délutáni vihar által okozott károk miatt összesen 78 bejelentés érkezett a 105-ös segélyhívó telefonszámra, főként kidőlt fáknál, leszakadt ágaknál és elárasztott alagsoroknál volt szükség tűzoltói beavatkozásra. 49 esetben vonultak a tűzoltók a viharkárok felszámolására, 29 alkalommal a bejelentők megoldották a kialakult helyzetet - tájékoztatta portálunkat percekkel 21 óra után Kasza Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A folyamatban lévő beavatkozások:

  • Lapáncsán a hömpölygő csapadékvíz szabályozására ezer darab homokzsákot igényelt a polgármester, amelyet a Siklósi Katasztrófavédelmi Kirendeltség biztosít részére.
  • Magyarbólyban egy házat homokzsákokkal kell bevédeni, a helyszínen a katasztrófavédelem szakembere segíti a polgármester munkáját.
  • Magyarbólyban egy Damjanich utcai családi házat körbevett a víz, ahonnan összesen tíz személyt kellett átmenetileg máshol elhelyezni. A település vezetése biztosít részükre szállást.
  • Szintén Magyarbólyban egy trafóház is víz alá került. Az energiaszolgáltató szakemberei leválasztották azt a hálózatról, emiatt egy baromfitelepen és négy családi házban nincs áram. Az állattartótelepen aggregátorral biztosítják az energiát.

A katasztrófavédelem ezúton is kéri a lakosságot, hogy az esőt követően tisztítsák ki az esetlegesen eltömődött vízelvezető árkokat, hogy lefolyhasson a csapadék.

hirdetés

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

2013. június 24., hétfő - Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék hétfőn, nem jogerősen azt a férfit, aki egy zsinórral megölte volt élettárását tavaly ősszel Mohácson.

Idén a 2015-ös EUROPA CANTAT fesztivál városa, Pécs ad otthont az Európai Kórusszövetség – Europa Cantat éves közgyűlésének november 8-tól 10-ig. A rendezvényre 120 vendéget várnak 24 országból, akiknek most lehetőségük lesz az összeállított komplex programsorozaton keresztül egy kis ízelítőt kapni a város hangulatából, infrastruktúrájából.

Pécs, 2015. július 2. - Az Ágoston téren és Hirden is megindulnak a csapadékcsatorna-rendszer fejlesztésének kivitelezési munkái. A júliusi ütemben nemcsak folytatódik a csatornahálózat fejlesztése, hanem megkezdődik a hordalékfogók cseréje is.