Szennyvízberuházás indul négy Pécs környéki településen

2014. június 9., hétfő 09:00

Pécs, 2014. június 9. - Megkezdődnek júniusban három Pécs környéki község és egy kisváros mintegy 1,2 milliárd forintos szennyvízcsatorna-beruházásának kivitelezési munkálatai - tájékoztatták a beruházók az MTI-t.

A közlemény szerint a 85 százalékban európai uniós és hazai támogatásból megvalósuló fejlesztés keretében Bogádon, Nagykozárban és Romonyán 2015 tavaszára kiépítik a másfél évtizede tervezett csatorna-hálózatot, Kozármislenyben pedig a korábbinál nagyobb átmérőjű főgerincvezetéket fektetnek le.

hirdetés

 

Völgyesi Gyula, Kozármisleny független polgármestere 2012 novemberében a projektről tartott sajtótájékoztatón elmondta: utóbbira azért van szükség, mert a kisváros lakossága az elmúlt több mint tíz évben 3800-ról 6500-ra nőtt, és a régi vezeték már nem bírja el a megnövekedett terhelést.

 

A beruházás a négy településen összesen 9500 embert érint, s az életkörülmények javítása mellett biztosítja a környezet, különösen a vízbázisok hosszú távú védelmét.

 

A beruházók korábbi tájékoztatása szerint azzal, hogy a csatornahálózathoz új települések is csatlakoznak, gazdaságosabban működhet a Tettye Forrásház Zrt. pellérdi szennyvíztelepe, amely a környéken keletkező szennyvíz tisztítását végzi.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

zoo-pecs-latvany2-400-1419501332.jpgPécs, 2014. december 25. - Igazgatója szerint a jövőben akár a hazai leglátogatottabbak közé is tartozhat a jövő nyárra akvárium-terráriummal és ökoturisztikai élményparkkal bővülő pécsi állatkert.

Pécs, 2014. március 29. - Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap hajnalban egy pécsi családi házban. Az érzékelő a megnövekedett gázkoncentráció miatt fény- és hangjelzést adott, amellyel még idejében felébresztette a ház lakóit.

Több mint kétezer autót ellenőrzött a Közterület-felügyelet 2014. április 24-i akciójában Pécsett. Közterület-felügyelők, parkoló ellenőrök és polgárőrök a védett övezet valamennyi be- és kihajtási pontján 2 órán át megállították az arra haladó autósokat.