Az Esze Tamás utcába nem szabad behajtani - Minden tizedik autós engedély nélkül hajtott be a védett övezetbe

2014. április 29., kedd 16:26

Több mint kétezer autót ellenőrzött a Közterület-felügyelet 2014. április 24-i akciójában Pécsett. Közterület-felügyelők, parkoló ellenőrök és polgárőrök a védett övezet valamennyi be- és kihajtási pontján 2 órán át megállították az arra haladó autósokat.

A fokozott ellenőrzés során a megállított 2067 jármű közül 242-nek nem volt engedélye. Az engedély nélküli autósokat figyelmeztették és visszafordították.

 

A fokozottan védett övezethez tartozó Esze Tamás utcába 54 autós próbált behajtani. Fontos tudni, hogy ide egyáltalán nem lehet behajtani!

hirdetés

 

Az ellenőrzés során kiemelkedő volt a Hunyadi út forgalma: itt 636 gépjármű került ellenőrzésre melyből 79 nem rendelkezett engedéllyel.

A turistaszezon kezdetén a városvezetés és a közterület-felügyelet még nagyobb súlyt fektet arra, hogy a belváros védett övezetébe csak azok a járművek hajtsanak be, amelyek érvényes behajtási engedéllyel rendelkeznek. Ezért indult az átfogó program indul a szabálykövető magatartás kialakítására.

 

Dr. Tubák Zoltán, a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője felhívta a figyelmet, hogy legközelebb már nemcsak figyelmeztetnek: a védett övezetbe engedély nélkül történő behajtás akár 30 ezer forintba is kerülhet.
 

Kapcsolódó cikkek

szaszvar1-400-1439405318.jpgSzászvár, 2015. augusztus 13. - Gördülékenyen halad a szászvári várkastély középkori műemlék-együttesének több mint 600 millió forintból megvalósuló helyreállítása. A szakemberek már a főépület megerősítésén és a lépcsőtorony helyreállításán dolgoznak. A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. koordinálásában valósul meg.

csekkek-1374487807.jpgA Családjainkért Alapítvány az E.ON felkérésére Pécsen és a hozzá tartozó kistérségi mikroközpontokban elindította a Háló Programot, melynek keretében pályázatot hirdetett áram- és gázdíj-tartozást felhalmozott családok részére.

József Attila összes versét elszavalja Galkó Balázs színművész Márta István zongorakíséretével a Művészetek és Irodalom Házában április 11-én. A Költészet Napja alakalmából a ZsÖK NKft. verses játékra is hívja a pécsieket.