Szamárfül Családi Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben

2014. augusztus 18., hétfő 20:38

szamarful-fesztival-1408387149.jpg

Több mint 100 ingyenes családi programmal vár kicsiket és nagyokat a III. Szamárfül Családi Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 22-24. között.  Pécs legnagyobb gyermekfesztiváljára minden évben több ezer család látogat el, hiszen a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt tartalmas kikapcsolódást kínál ezen a nyárvégi hétvégén.

Idén is a már hagyományos, ingyenes családi fesztiváljával zárja a nyarat a Zsolnay Örökségkezelő NKft. A Zsolnay Kulturális Negyedben a hangsúly ismét a játékon, tartalmas gyerekprogramokon lesz: Pécs kulturális városrésze óriási játszóházzá változik, ahol báb-és gyermekszínházi előadások, kézműves foglalkozások, öko-szöszmötölés, játszóházak, sport és ügyességi versenyek, koncertek, kreatív játszótér, művészeti és természettudományos ismeretterjesztő foglalkozások várják az érdeklődőket, fellép többek között az Alma együttes, Bogárdi Aliz és a Szélkiáltó együttes. 

 

Csizi Péter az esemény sajtótájékoztatóján:
" Pécs városa az utóbbi években külön fókuszt irányított a gyerekek felé, azzal a céllal, hogy kibillentsük őket a mindennapok virtuális világából, és a közösségi együttlét felé irányítsuk őket. Ebből a szempontból is kiemelendő a Szamárfül Fesztivál, ami az év egyik legnagyobb gyermekbulija. Úgyhogy nemcsak, mint városvezető, hanem mint apuka is kíváncsian várom a hétvégét, ahol mi felnőttek is játszhatunk ebben a nagy játszóházban."

hirdetés

 

Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője:

"A 2014-es Szamárfül Fesztivál több mint 100 programot kínál a pénteki estével együtt a hétvégére. Fő jellemzőjük az interaktivitás, vagyis, hogy a Zsolnay-hagyomány szellemében a Negyed minden szegletében szöszmötölhessenek, alkothassanak valamit a gyerekek, amit emlékként haza is vihetnek. "

 

Augusztus 22-én, a fesztivál nyitóestjén fellépnek a TV2 népszerű tehetségkutató műsorának, Az ének iskolájájának növendékei, a győztes Berki Artúr, valamint Kenedi Veronika, Tóth Kiara és Varga Vivien, a fiúk közül pedig Dénes Roland, Mata Ricsi és Radics Jani. A koncertből természetesen a tanári kar sem maradhat ki, akiket ezen az estén Szandi képvisel majd.

 

A fő program az Alma együttes koncertje, amit a tavaly nagy népszerűséggel elindított Nagy Éjszakai Pizsamás Varázsút követ a Negyedben.

 

Lesz zoknibáb készítés és öko-gőzhajó készítés, a Színezz zenét  program keretében pedig Tettamanti Zsófia és a Mezítlábas Zenészek interaktív audiovizuális játékán vehetnek részt a gyerekek. A sportprogramok során a látogatók kipróbálhatják magukat a páston a PTE-PEAC Vívószakosztály kiváló vívóinak – Berta Dániel junior világbajnok és Tóth Gergely kadét világbajnok – segítségével.

Pingpongban a Tüke Sport SE, jógában a Mandala Jóga stúdió és Drishti Jógaműhely segíti a fiatalokat, akik falmászásban is próbára tehetik erejüket és ügyességüket.


Belépéskor minden kisgyerek ajándék szamárfület kap, és ingyenes tombolasorsoláson vehet részt. Ajándékcsomagokat, belépőjegyeket, könyveket, fődíjként pedig két igazi családi nyereményt sorsolnak ki a szervezők: a Katica Tanya Élményközpont és a Gáti Tanya 2 éjszakára, 4 fő részére szóló ajándékutalványait. A tombolaszelvény leadási határideje augusztus 24. 16 óra, a sorsolás augusztus 24-én lesz 16:45-kor a Ginkgo téren.


A Zsolnay Kulturális Negyed díjköteles látványosságaira – amelyek a fesztivál alatt is látogathatók a megszokott időben – az ingyenesség nem vonatkozik.


Az elsősorban a gyermekeknek szóló rendezvény és helyszínei akadálymentesítettek, így azok mindegyike könnyen megközelíthető akár babakocsival is. Az akadálymentesített útvonalakról a Negyed szívében található Látogatóközpontban és a Ledina kapunál az Északi Infoponton kaphatnak információt.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Mohács-Pécs, 2016. december 4. - Várhatóan 2018 első felében kezdődik a mintegy ötmilliárd forintos beruházással Mohácson felépülő új kereskedelmi kikötő kivitelezése - tájékoztatta az MTI-t a Duna-parti város polgármestere.

Pécs, 2014. május 4. - Kiemelkedő sikere volt a Zsolnay Fesztiválnak és az Egyetemi Napoknak. A ma záruló, három+1 napos pécsi esemény programjain 23 ezren  vettek részt.

Délután öt óráig tíz alkalommal riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit augusztus 4-én. Akcióba kellett lendülniük Pécsen, Komló és Sikonda között, Siklós-Máriagyűdön, Mindszentgodisán, Harkány és Drávaszabolcs között, Pogányban, Katádfán és Hegyszentmártonban.