Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok: a vártnál kétszer több érdeklődő

2014. május 4., vasárnap 18:30

Pécs, 2014. május 4. - Kiemelkedő sikere volt a Zsolnay Fesztiválnak és az Egyetemi Napoknak. A ma záruló, három+1 napos pécsi esemény programjain 23 ezren  vettek részt.

A napközbeni gyerek- és családi rendezvényekre mintegy 15 ezren, az esti, többségében teltházas koncertekre 8 ezren voltak kíváncsiak, a 23 ezerből 5 ezren tekintették meg a Zsolnay-negyed állandó kiállításait - írta az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., amely előzetesen 10 ezernél több látogatóval számolt.

 

Az örökségkezelő kiemelte: a látogatók 70 százaléka Pécsről és környékéről, továbbá baranyai városokból érkezett, de a Zsolnay-negyedben és a Kodály Központban zajló fesztivál az ország távolabbi pontjairól, s külföldről is sok érdeklődőt vonzott.

hirdetés

 

A fesztiválon 23 helyszínen 110 rendezvényen félezer fellépő várta a vendégeket, akiknek csak koncertből 38-at, családi és gyermekprogramból 41-et, közösségi rendezvényből 36-ot kínáltak. A programok közül mindössze négy maradt el az esős időjárás miatt. Hatalmas sikere a katalán művész, Joan Rovira által létrehozott kinetikus játszótérnek, a Sosemvolt Állatkert kreatív kézműves foglalkozásának, a Kerámia Festödének, az előadások közül a Zsolnay Szalonnak, a Füge Produkció és Dumaszínház közös előadásának, a Háy Come Beck című programnak, a Medence Csoport régi Zsolnay molinókat felhasználó táskavarró körének, az Amadinda, Presser Gábor és Karácsony János közös jubileumi koncertjének, a Halott Pénz, az Anna & the Barbies, s mások mellett a Supernem teltházas esti bulijainak volt - olvasható a közleményben.

 

Kitértek rá: a Zsolnay Fesztiválon a szórakozás mellett a résztvevők tájékoztatást kaphattak pályaválasztásról, és az egészséges életmódról. Lehetőség volt véradásra, a Pécsi Tudományegyetem diákjai egy teherautónyi tartós élelmiszert gyűjtöttek, majd adtak át a Vöröskeresztnek.

 

A szervezők közölték, hogy a vasárnapi ráadásnapon a Kodály Központban 19 órakor a Római vakáció örök klasszikusa látható Pelsőczi Réka rendezésében Cole Porter dalaival és neves művészek előadásában. Ugyanekkor tartják a Zsolnay Negyed E78-as termében a Basse Danse című improvizatív táncos-zenés előadást.

 

A Zsolnay Fesztivált és az Egyetemi Napokat először tartották együtt, az örökségkezelő és a Pécsi Tudományegyetem összefogása a két intézmény nyitottságát, fontosságát hivatott hangsúlyozni.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

netado-tuntetes-pecs1-400-1414388025.jpgBudapest-Pécs, 2014. október 27. - Az internetadóról szóló törvényjavaslat visszavonására szólította fel a kormányt Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója tegnap este a budapesti József nádor téren tartott tüntetésen. Az internetadó ellen Budapest mellett több nagyvárosban - Pécsen mintegy négyszázan, Miskolcon néhány százan, Veszprémben több tucatnyian - is tüntettek.

vizfo400-1383628011.jpgNemrég fejeződött be a Barlangbejáratok biztosítása és lezárása, műszaki létesítményeinek korszerűsítése a Mecsek és a Villányi-hegység területén című projekt, amelynek munkálatai még tavaly kezdődtek a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságnál. A természetvédelmi célú beruházás az Új Széchenyi Terv jóvoltából valósulhatott meg, teljes költségvetése 66 millió forint volt.

pecsexpo-motoros400-1396496476.jpgPécs, 2014. április 3. - Ha június, akkor PÉCSEXPO. Szakmai és családi programokkal, partnertalálkozókkal és helyszíni akciókkal várja a kiállítókat és a vendégeket Pécs és Baranya legjelentősebb, három éve újjászületett ipari és kereskedelmi vására.