STANDBY: kiállítás és családi programok a Melinda utcában

2013. november 15., péntek 06:15

energiatakarekossagi-nap400-1384493159.jpg„KÉK-Zöld Iroda” című Új Széchenyi Terv-projektjének energiahatékonysági kiállítására és családi programjaira várja az érdeklődőket a pécsi önkormányzat, a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület és az Ökováros - Ökorégió Alapítvány és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

November 16-án, szombaton az interaktív kiállítás mellett 9.00 és 14.00 között - többek között - energiavadászattal, szekérhúzással, rakétatűzhelyen kukoricapattogtatással várnak kisebbeket és nagyobbakat. 10 órától a Márkus színház, 13 órától a Szélkiáltó együttes koncertjét láthatják, hallgathatják a látogatók a Melinda utcai ÁMK Művelődési Ház aulájában.

hirdetés

 

A „STANDBY - interaktív energiahatékonysági kiállítás” célja, felhívni a figyelmet energiafüggőségünkre. Egyre növekvő energiaigényünket a jövőben minél inkább megújuló energiaforrásokból, költség- és energiahatékony megoldásokkal kell biztosítani. A STANDBY elgondolkodtat, lehetőségeket kínál, döntésre késztet. Múlt, jelen és jövő találkozik, mángorlótól az automata mosógépig, szekértől a hibrid autóig.

 

KÉK-Zöld Iroda

Cím: 7632 Pécs, Melinda u. 10.

Telefon: +36 (72) 526-566, +36 (30) 868-5859       
Fax: +36 (72) 526-567                                      
E-mail:  [email protected]                            
Honlap: www.kekzold.hu

 

Forrás: PVF Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó cikkek

arviz-baranya-mti-1371030123.jpg

A belügyminiszter jelentős védelmi erőket csoportosított át Baranyába a dunai árvíz miatt - közölte a megyei védelmi bizottság elnöke az MTI-vel szerdán. Hargitai János közleményében azt írta: polgárőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, rendőrök és önkéntes mentők érkeznek Baranyába. Hozzátette: ő maga pedig elrendelte, hogy a Mecsek Mentőcsoport területi polgári védelmi szervezetének hét tagja is vegyen részt a védekezésben Dunaszekcsőn.

A vád szerint a katolikus pap 9 millió forinttal rövidíthette meg az államot, az egyházmegyének pedig 213,5 milliós kárt okozhatott. A volt vagyonkezelő arra hivatkozik, hogy nem volt pénzügyi végzettsége, ezért senki nem kérhet rajta számon szakmaiságot.

kep-003-1361482025.jpg

Idén nyáron, immáron hatodik alkalommal kerül átadásra a Kaszás Attila-díj, amely a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl, Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását szolgálja. A díjat azok a színművészek kaphatják meg, akik az átadást megelőző évadban kiemelkedő művészi teljesítményük mellett jelentős közösségépítő szerepet is vállaltak társulatukon belül.