Sporteszközökre pályázhatnak a Sellyei kistérség óvodái és általános iskolái

2014. október 9., csütörtök 06:10

Budapest-Sellye, 2014. október 9. - A K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében meghirdetett pályázaton a Sellyei kistérség óvodái és általános iskolái is pályázhatnak eszközökre tornatermük felszereléséhez, intézményenként legfeljebb félmillió forint értékben.

A K&H szeptember végén jelentette be átfogó támogatási programját a rászorulók megsegítésére. „Ma Magyarországon minden harmadik embert érint a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés. A szegénységi kockázatok többszörösen sújtják a gyermekeket és a hátrányos helyzetű térségekben élőket. A nélkülözés következményei a gyerekek egész életét meghatározzák. Ezeket tartottuk szem előtt, amikor a rászorulók támogatása mellett döntöttünk” - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

hirdetés

 

A K&H a hátrányos helyzetűekért program egy több szálon futó, átfogó kezdeményezés, amely Magyarország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérsége számára nyújt segítséget a K&H eddigi négy kiemelt támogatási területén, melyek a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport.

 

A program keretében a K&H sportpályázatot hirdet a 311/2007. kormányrendelet alapján meghatározott, leghátrányosabb helyzetű kistérségek közül az Abaúj-hegyközi kistérség, a Bodrogközi kistérség és a Sellyei kistérség helyi köznevelési intézményei - óvodái és általános iskolái - számára sportszerek és mozgáskoordinációt fejlesztő eszközök beszerzésére, amelyek elősegítik az adott intézmény növendékeinek fizikai jól-létét, hozzájárulnak egészség-prevenciójukhoz, fejlesztik mozgáskoordinációjukat.

 

A pályázaton 2014-ben összességében 1 500 000 Ft értékben kaphatnak az intézmények a gyerekek/tanulók fejlesztéséhez szükséges sporteszközöket, segédeszközöket, tornatermi berendezéseket, intézményenként legfeljebb 500 000 Ft értékben. Az elbírálás során kiemelt figyelemben részesülnek azok a pályázatok, amelyek lehetőséget adnak a sportfoglalkozások és a köznevelési intézmények kapuinak nyitásához a lakosság felé, bevonják a helyi civil szervezeteket, vagy kapcsolatot teremtenek a különböző életkorú, aktivitású polgárok között.

 

Jelentkezni 2014. október 30-ig lehet a pályázati anyagok leadásával. A részletes pályázati kiírás és űrlap a https://www.kh.hu/publish/kh/hu/khcsoport/hatranyos_helyzetuekert.html címen érthető el.

 

Forrás: K&H a hátrányos helyzetűekért

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. október 9. - Tíz év szünet után még idén újraindulhat a széntermelés a Pécstől északkeletre található vasasi bányában - mondta a Mecsek Bányászati Klaszter elnöke egy tegnapi sajtótájékoztatón.

tomeg400-1408395722.jpgPécs, 2014. augusztus 19. - Megyeszerte megkezdődnek az augusztus 20-i ünnepségsorozatok, amelyek hatalmas tömegeket vonzanak. A katasztrófavédelem összefoglalta nekünk a rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében betartandó legfontosabb szabályokat és tudnivalókat.

csillagasz-diakolimpia-csapat-2013a-1376219747.jpgEgy ezüst-, két bronzérmet és egy negyedik helyezést szereztek a magyar középiskolások a görögországi Volosban megrendezett 7. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián. Az egyik bronznak és a negyedik helynek pécsi kötődése van.