Pécsi Családok Háza: a közössségi élet új otthona

2015. május 31., vasárnap 08:00

csalad400-1433012992.jpgPécs, 2015. május 31. - A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete a tagok dományaiból és önkéntes munkájával újított fel a tulajdonában lévő családi házat. Az új székházzal nagy lehetőséget kapott az egyesület, amely a jövőben a pécsi családok egy biztos pontjává kíván válni.

- Egy házavató mindig örömteli esemény. A ma átadott Pécsi Családok Házával a helyi közösségi élet új otthont kap. A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület eddigi tevékenysége garancia arra, hogy az új székházban is értékes és érdekes, kulturális, karitatív és egyéb programok zajlanak majd a szeretet, összefogás, az egymásra való odafigyelés jegyében - mondta Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára Pécsett, az avatóünnepségen tartott köszöntőjében.

hirdetés

 

A helyettes államtitkár hozzátette: “2010-től kezdődött az a szakasz a kormányzati politikában, amely egy határozott szemléletváltás jegyében a magyar családokat tette meg számos intézkedés fő kedvezményezettjeivé. Ebben a koncepcióban a család erőforrás, a gyerek kincs, a gyerekvállalás és -nevelés társadalmilag, gazdaságilag és morálisan egyaránt értékes és védett tevékenység."

 

Forrás: Emmi / MTI OS, képünk illusztráció, az egyesületről bővebben: pecsincs.scms.hu

Kapcsolódó cikkek

szemem-fenye-racvarosi-ut-37-utcakereso-hu-1381235143.jpgA Szemem Fénye Alapítvány 2013. október 19-én, szombaton 7 és 14 óra között első alkalommal rendezi meg bababörzéjét és gyermekruha-zsibvásárát a Pécs, Rácvárosi út 37. szám alatti telephelyén.

baliko-tamas2014nov-400-1417782235.jpgPécs, 2014. december 6. - December 17-én, Pécsen vesznek végső búcsút családtagjai, kollégái és barátai a vasárnap elhunyt Balikó Tamás színművésztől, rendezőtől, a Pécsi Nemzeti Színház volt igazgatójától - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

A Pécsi Nemzeti Színház nyugati, jegypénztár felöli oldalától a Perczel utcára vezető lépcsőt karbantartás miatt augusztus 21-től, szerdától a rá következő hét szombatjáig, augusztus 31-ig lezárja a Biokom Nkft.