„Megújulnak köztereink” - térkövezésre pályázhatnak kistelepülések

2013. október 5., szombat 20:05

leier-lafarge-magyarszek-1380996606.jpgOrszágos pályázatot hirdetett kistelepülések részére a Leier és a LAFARGE. A bejelentést az első pályázati helyszínen, Magyarszéken tették meg, ahol a két cég képviselői Kárpáti Jenő polgármester társaságában egy felújított sétányt adtak át. A pályázat célja a közterek - aszfalt helyett - térkővel történő felújítása. Így azok esztétikusabbak, könnyebben javíthatók és környezetbarátok lesznek.

Egy közösségi tér szilárd burkolattal való ellátásánál - az esztétikai szempontokat is figyelembe véve - a minőségi cement alapú térburkoló köveket célszerű választani. Így ugyanis egyszerű technológiával és kevés kézi erővel gyorsan jutunk dekoratív burkolatokhoz. Ha ezt a felületet utólag csőfektetés, vagy egyéb munka miatt meg kell bontani, a kiemelt elemek a munka befejeztével ugyanúgy visszaépíthetők. Mindezek az előnyök a sokszor megszokott aszfaltozás esetében nem mondhatók el, sőt, a kibontott aszfalt - mint veszélyes hulladék - ártalmatlanítása külön gondot okoz.

hirdetés

 

Ezért a Leier, mint Magyarország legnagyobb szerkezetiépítőanyag-gyártója és a LAFARGE, mint Európa egyik legmodernebb cementgyártója összefogott, és közös programot hirdetett a környezettudatos építés, burkolás érdekében. A program indulását a magyarszéki piactérhez vezető sétány szeptember 27-i átadása (képünkön) kapcsán megrendezett sajtótájékoztatón jelentették be.

 

A térkövezési programmal olyan 3000 főnél kisebb lélekszámú településeknek kívánnak segítséget nyújtani, amelyek a leginkább rászorulnak a támogatásra. A Leier és a LAFARGE minél több önkormányzat jelentkezését várja. A közülük kiválasztott három szerencsés megnyerheti a főterének, főutcájának felújításához szükséges térkövet. A pályázóknak vállalniuk kell a területrendezési, illetve altalaj-kialakítási munkák megvalósítását, amely akár helyi közmunka-program keretében is lehetséges.

 

A részletes pályázati kiírás elérhető a Leier Hungária Kft. honlapján.

 

Forrás: Stern Communications és leier.hu

Kapcsolódó cikkek

nezzunk-egyutt-a-tukorbe400-1407191296.jpgPécs, 2014. augusztus 5. - Megszerettetné az utasokkal a buszsofőröket, sőt még az ellenőröket is egy, az országban egyedülálló kezdeményezés. A pécsi busztársaság szakszervezete interaktív kampányt indít, amelynek célja ezúttal nem a cég vagy a tömegközlekedés népszerűsítése, hanem hogy közelebb hozzák egymáshoz a dolgozóikat és az utasokat.

Pécs, 2014. augusztus 3. - Közel négyszáz kiállító lesz az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárán, a Szentlőrinci Gazdanapokon augusztus 8-10. között - jelentették be a rendezvény szervezői.

Pécs, 2014. szeptember 21. - Kertváros és Vasas után szeptember 22-én, hétfőn a Móricz Zsigmond téren is megindulnak a munkagépek. A Tettye Forrásház szakemberei két régi, elöregedett vízvezetéket szüntetnek meg és korszerű, időtálló új vezetékpárost építenek ki helyettük a területen.