Közel négyszáz kiállító a Szentlőrinci Gazdanapokon

2014. augusztus 3., vasárnap 09:00

Pécs, 2014. augusztus 3. - Közel négyszáz kiállító lesz az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárán, a Szentlőrinci Gazdanapokon augusztus 8-10. között - jelentették be a rendezvény szervezői.

Mint azt Sigora Irma, a szervezési feladatokat ellátó Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója elmondta: a rendezvény három napja alatt 25 ezer látogatót várnak. A gazdanapok mára az ország negyedik legnagyobb mezőgazdasági szakvásárává nőtte ki magát.

hirdetés

 

Kitért arra, hogy a kiállítók többsége gépkereskedő, állattenyésztő, növénytermesztő vagy az élelmiszeriparban érdekelt vállalkozás. Részükről közel háromszáz stand fogadja majd az érdeklődőket, emellett agrároktatási intézmények, a megújuló energiában érdekelt vállalkozások, szakhivatalok, őstermelők, kistermelők, kézművesek jelennek meg a vásár 50 ezer négyzetméteres területén.

 

Végh Gábor vásárigazgató kiemelte: külföldi cégek is egyre élénkebben érdeklődnek az expó iránt, tizenhat horvát kiállító mellett  Ausztriából, Szlovákiából, Romániából és Olaszországból is érkeznek résztvevők.

 

A rendezvényen pénteken lótenyésztési tanácskozást, szombaton méhészeti szaknapot tartanak, vasárnap pedig a Nemzeti Vágta előfutamát, a Szentlőrinci Vágtát rendezik meg.

 

Forrás: MTI, további információk: bmvk-gazdanapok.eu

Kapcsolódó cikkek

Budapest-Pécs, 2014. január 30. - Problémamentes jótállási időszak zárult le a Duna projekt DÉDU-1-es projektelemében 2014. december 31-én. A beruházás keretében a területen megvalósult árvízvédelmi fejlesztési munkák - mint a rézsű- és tereprendezés, koronaburkolat kiépítése, illetve felújítása - két éve, 2012. december 31-én fejeződtek be.

Pécs, 2014. május 28. - Egy éven belül épülhet meg Pécsen az az új szerb ortodox kápolna, amelynek alapkövét tegnap helyezte el Pantelic Lukijan, a Budai Szerb Ortodox Egyházmegye püspöke, Latorcai Csaba helyettes államtitkár és Páva Zsolt polgármester a baranyai megyeszékhelyen.

faklya400-1465445128.jpg

Pécs, 2016. június 9. - Ismerje meg Pécs belvárosát a középkori hangulatot idéző fáklyás városnézéssel! A POSZT előadásait követően romantikus nyár esti sétára várja a kalandvágyó érdeklődőket az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft., amelynek keretében kivételes módon ismerkedhetnek meg a pécsi belvárossal az érdeklődők. Az esti városnézésen a részvétel ingyenes.