Lakossági fórumot indított a katasztrófavédelem

2013. november 10., vasárnap 07:00

Elektronikus postafiókot hozott létre a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ahová bárki elküldheti a katasztrófavédelem hatáskörébe tartozó kérdését. Céljuk egyrészt az, hogy erősítsék a megelőzés eredményességét. Másrészt pedig szeretnék, ha senkiben nem maradnának nyitott kérdések akár a tűzgyújtási tilalom részletes szabályairól, akár a szén-monoxid-érzékelők megfelelő elhelyezéséről van szó.

A megyei igazgatóság az épp aktuális veszélyekkel kapcsolatban folyamatosan tájékoztató közleményeket készít, és minden lehetséges csatornán igyekszik azokat eljuttatni a lakosság irányába. Ettől függetlenül bárkiben felmerülhet olyan konkrét kérdés, amelyre nem kap választ az általános tájékoztatónkból, emellett pedig gyakran a vonatkozó jogszabályok értelmezése sem egyszerű feladat.

hirdetés

 

Elsősorban a szezonális jellegű veszélyforrások megelőzésével kapcsolatban várják a lakosság konkrét kérdéseit, mint például a tüzelő-fűtő berendezések az égéstermék-elevezetők felülvizsgálatának szabályai, a biztonságos tarlóégetés, avagy a szén-monoxid-érzékelők kérdésköre. De természetesen emellett a katasztrófavédelem hatáskörébe tartozó bármely kérdésre válaszolnak az igazgatóság munkatársai.

 

Kérdéseinket a [email protected] elektronikus címre küldhetjük. A leveleket anonim módon kezelik, majd a megkereséseket összegyűjtve adnak választ a baranya.katasztrofavedelem.hu internetes oldalon.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

Budapest-Pécs, 2014. június 1. - Horvát újságírók ismerkedtek május 23-tól 25-ig Pécs kulturális értékeivel és a környék kiváló kiegészítő programlehetőségeivel - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Turizmus Zrt.

rendorseg.jpg

2013.február 6-án a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói sorozatbetörőt fogtak el és vettek őrizetbe.

Baranya, 2014. május 26. - A tegnapi európai parlamenti választáson a Nemzeti Választási Iroda előzetes adatai szerint, a szavazatok 99,99 százalékának összeszámlálása után Baranya megye városaiban az alábbi eredmények születtek: