Pécsi kulturális kalandok horvátoknak

2014. június 1., vasárnap 09:00

Budapest-Pécs, 2014. június 1. - Horvát újságírók ismerkedtek május 23-tól 25-ig Pécs kulturális értékeivel és a környék kiváló kiegészítő programlehetőségeivel - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Turizmus Zrt.

A viszonylagos közelség ellenére az utazni vágyó horvátok még nem ismerik eléggé a Dél-Dunántúl turisztikai kínálatát. Pedig a „Kultúra Városában" megnyílt Leonardo Da Vinci kiállítás jó apropó az utazásra, s a Zsolnay Kulturális Negyedet kihagyhatatlan látnivalónak értékelték a horvát média képviselői. Az UNESCO világörökség részét képező Cella Septichora látogatóközpont szintén egyedülálló a maga nemében.

hirdetés

 

A remek villányi borokkal és minőségi szolgáltatásokkal, a Thermal Spa Siklós pihentető, illetve Orfű aktív turisztikai lehetőségeivel együtt különösen ajánlottnak minősítették valamennyien a Zágrábtól is mindössze három és fél óra autózásnyira fekvő magyar mediterránt.

 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Kapcsolódó cikkek

kep-334-1367239850.jpg

Pontosan érkezett. Mosolyogva köszöntött, majd szemügyre vette a tulipánokat. A Tulipécs fesztivál létrehozójával, az ország első cementlap múzeumának tulajdonosával, Simon Wintermanssal beszélgettem. A holland származású férfi közvetlen, sokoldalú, és- mint kiderült-mindenről megvan a véleménye...

Szabadszentkirályon megtámadtak egy fiatal párt. A három támadó ellen csoportosan elkövetett garázdaság gyanújával indított eljárást a Szigetvári Rendőrkapitányság. A háttérben úgy tűnik, durva családi perpatvar áll.

Pécs-Gilvánfa, 2016. január 24. - A társadalmi beilleszkedést segítő szolgáltatások fejlesztését, valamint úgynevezett segítőház létrehozását célzó húsz hónapos program zárult a Baranya megyei Gilvánfán - közölték a projektben résztvevő szervezetek az MTI-vel.