Kilakoltatások: a pécsi bérlők fele tartozik a városnak

2012. június 26., kedd 10:40

sokakra kilakoltatás vár Pécsett

Most épp egy rokkant anya és várandós lánya kerülhet utcára az önkormányzati lakásból, mivel több milliós tartozást halmoztak fel. De ők csupán az elsők a sorban.

Az utóbbi időben az önkormányzati lakásoknál folyamatosan mondják fel a tartozások miatt a bérleti jogviszonyokat. Az önkormányzat ilyenkor segítségként kisebb komfortfokozatú lakásba irányíthatja a lakókat, de mint azt az újságírók kérdéseire a városházán válaszolták: ez nem kötelességük. A végrehajtó a jogerős ítélet bortokában akkor veszi fontolóra a további haladékot, ha kisgyermek is él a lakásban.

hirdetés

 

A jelenleg folyamatban lévő kilakoltatások közül legmegrázóbb talán a várandós lányával élő rokkantnyugdíjas édesanya esete. Tartozásuk azonban olyan hatalmas, hogy minden valószínűség szerint most már tényleg menniük kell.

 

A Bama adatai szerint a 4300 pécsi önkormányzati bérlakás bérlői közül több mint 2000 a lakbérhátralékos. A bérlakásokban élők a szolgáltatók felé is jelentős tartozást halmoztak fel, a PÉTÁV-nál 500, a BIOKOM-nál 300, a Tettye Forrásháznál 50 millió forint a hátralék. A Pécs Holdingnak csaknem 320 millió forint lakbérrel tartoznak, 781 fő adóssága meghaladja a 100 ezer forintot.

 

Az eddigi rekord a 43 ónapos nem fizetés, amivel 2,7 millió tartozást sikerült felhalmozni.
 

Kapcsolódó cikkek

Pécs-Pécsvárad, 2014. szeptember 1. - Ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások a „Zengővidék” Családi és Ifjúsági Szolgáltató Irodában: információ-szolgáltatás, jogi- és életvezetési tanácsadás, segítségnyújtás szociális- és pályázati ügyintézésben, álláskeresésben, valamint számos képességfejlesztő tréning, csoportfoglalkozás, fórum és a szabadidő tartalmas eltöltését szolgáló program.

Pécs, 2014. szeptember 17. - A város energetikai fejlesztési terveinek mentén újult meg a Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatósága Gosztonyi utcai egysége. Páva Zsolt polgármester a sajtó, az intézmény dolgozói és a kisgyermekek jelenlétében avatta fel az épületet szeptember 16-án.

Kaposvár, 2013. október 2. - A nyilvánosság kizárásával szerdán megkezdődött az április 5-én megtámadott pécsi egyetemista lány támadójának pere a Kaposvári Járásbíróságon. Zárt tárgyalást rendeltek el.