Sikeren zárult a „Zengővidék” projekt

2014. szeptember 1., hétfő 06:00

Pécs-Pécsvárad, 2014. szeptember 1. - Ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások a „Zengővidék” Családi és Ifjúsági Szolgáltató Irodában: információ-szolgáltatás, jogi- és életvezetési tanácsadás, segítségnyújtás szociális- és pályázati ügyintézésben, álláskeresésben, valamint számos képességfejlesztő tréning, csoportfoglalkozás, fórum és a szabadidő tartalmas eltöltését szolgáló program.

A fentieket kínálta a pécsváradi és a térségi településeken élő fiataloknak és kisgyermekes családoknak az elmúlt másfél évben működő program, amely 33,3 millió forintnyi uniós támogatásból valósult meg.

 

A Tett-Hely Ifjúsági Egyesület valósította meg Pécsváradon és kistérségében azt a projektet, melynek legfőbb célja volt, hogy a térségben élő fiatalok és kisgyermeket nevelő családok számára hasznos, tematikus információszolgáltatást, tanácsadást, valamint olyan komplex szolgáltatásokat nyújtson, amelyek elősegítik a gyermeknevelés melletti munkaerő-piaci érvényesülést is.

hirdetés

 

A 2013. március 1-től 2014. augusztus 31-ig tartó időszakban a Zengővidék Családi és Ifjúsági Szolgáltató Iroda több mint ezer főt ért el, akik igénybe vették szolgáltatásait, vagy részt vettek a különböző tematikájú programjain.

 

Az irodában a munkatársak közel hatszáz főnek nyújtottak információt ifjúsági és családi programokról, pályázati- és munkalehetőségekről, segítettek pályaorientációban, az álláskeresőknek önéletrajzírásban. Az ingyenes jogi- és életvezetési tanácsadást megközelítőleg százan vették igénybe.

 

A Vállalkozói fórumokon, Családi Teaház programsorozaton, munkaerő-piaci kompetenciafejlesztő tréningeken, budapesti tanulmányúton ifjak és idősebbek egyaránt részt vettek. A kistérség településein, Berkesden, Erzsébeten, Fazekasbodán, Fekeden, Geresdlakon, Martonfán, Nagypallon, Óbányán, Pécsváradon, Zengővárkonyban rendezett családi napokon gyerekek, szülők, nagyszülők is tartalmasan tölthették szabadidejüket a kulturális- és egészségfejlesztő, egészséges életmódot népszerűsítő programokon.

 

A projekt időszaka alatt Pécsváradon három klub alakult meg és működik: kreatív kézműves, kreatív festő klub és egy ifjúsági klub, valamint létrejött egy Szívességbank, mely a helyi értékek - szellemi és anyagi erőforrások - jobb kihasználásán, cseréjén alapul.

 

A „Zengővidék” projekt hozzájárult ahhoz, hogy a családok között és a helyi közösségben erősödjön az egymás iránti szolidaritás, valamint kölcsönös együttműködésen alapuló közösségek jöjjenek létre, erősödjenek meg. A projekt megvalósítói bíznak abban, hogy az elindított kezdeményezések hosszútávon fenntarthatóak lesznek.

 

Forrás: Tett-Hely Ifjúsági Egyesület / MTI Országos Sajtószolgálat (OS)

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. szeptember 5. - A Tüke Busz mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet szeptember 4-én visszavonta a sztrájkkészültséget. A pécsi buszos cég mellett működő szakszervezet pénteken délelőtt döntött a kérdésben.

I. Gábor. Érdekesen alakul az ügye.

A szeptember 18-i, balul sikerült tárgyalás után ma valóban elkezdődhet a PTE bűnszövetkezet ügyének bírósági felderítése. Nézzük meg, ki az a két ügyvéd, akiket a bíró első körben kizárt az eljárásból!

Pécs, 2014. május 22. - Gyereknap alkalmából, a Leonardo-kiállításhoz kapcsolódva „Hőspróba reneszánsz játszóház” nyílik Pécsett május 24-én, szombaton a Reneszánsz Kőtár területén. Az óvodás és iskoláskorú gyermekeket ettől kezdve minden hétvégén Leonardo-korabeli kalandos programokkal várják a szervezők.