Kik nem védik I. Gábort?

2012. október 1., hétfő 11:36

I. Gábor. Érdekesen alakul az ügye.

A szeptember 18-i, balul sikerült tárgyalás után ma valóban elkezdődhet a PTE bűnszövetkezet ügyének bírósági felderítése. Nézzük meg, ki az a két ügyvéd, akiket a bíró első körben kizárt az eljárásból!

Az első tárgyalás alig tartott egy óráig, miután a vádlottak és védők számbavételekor kiderült, hogy az üg egyik legfontosabb szereplője, I. Gábor jogi képviselő nélkül volt kénytelen a bíróság elé állni. Ennek az oka az volt, hogy a bíró mind a védelemre felkért dr. Papp Gézát, mind az általa helyettesítéssel megbízott dr. Gartner Istvánt kizárta az eljárásból. Az ügyvédek szerint téves jogértelmezés állt a háttérben, a bíróság viszont ara hivatkozott, hogy mivel Papp és Gartner védencei tettestársként állnak a bíróság előtt, érdekellentét áll fenn a gyanúsítottakkal szemben.

hirdetés

 

 

I. Gábornak volt egy másik ügyvédje is, akinek a megbízását azonban már korábban visszavonta, a kialakult helyzet miatt kirendelt ügyvéd pedig a tárgyalás előtt egy nappal utasította vissza a védelem feladatát.

 

Dr. Papp Géza és dr. Gartner István meg vannak győződve róla, hogy végül folytathatják majd munkájukat az ügyben.

 

 

Papp Géza az ELTÉn szerezte jogi diplomáját 1979-ben, cum laude minősítéssel. 1985-ben tette le szakvizsgáját, a kamarában jelenleg titkári tisztséget is tölt be, de többször volt már fegyelmi megbízott is. 2008-ban elnyerte a kiváló ügyéd címet. A szélesebb közönség például a Kulcsár-ügyben hallhatott róla, ahol a kilencedrendű vádlott, Garamszegi Gábor védelmét látta el. Ő is egyike volt azoknak, akik a botrányos kihallgatási videó nyilvánosságra kerülése után élesen bírálták az ügyészség munkáját. 2010-ben a Budapesti Ügyvédi Kamara titkáraként komoly nyilvános vitába keveredett a kamara elnökével, Réti Lászlóval, az állítása szerint ismeretlen indoklással kiosztott 43 millió forintos jutalomosztással kapcsolatban.

 

Dr. Gartner István 2001-bn Leonyid Stecura ukrán maffiózó védelmét látta aki emberölésre való felbújtás miatt 8 évet kapott, emellett az ügyészség azzal is vádolta, hogy két éven át védelmi pénzt szedett egy budapesti diszkó tulajdonosától. A közelmúltban a nagy hírt felvert roma kártérítési ügyben tűnt fel, ahol H. Attila kisebbségi vezetőt védte, aki hamis okiratokkal segített az Osztrák Megbékélési Alaptól olyan támogatást kicsalni, amit a nemzetiszocializmus áldozatainak szántak.

Kapcsolódó cikkek

misina-mentocsoport-2-1406894378.jpg

Ünnepélyes szerződésaláírásra került sor a pécsi városházán 2014. augusztus 1-jén (pénteken) 10 órakor, amely megállapodásban Pécs MJV képviseletében Dr. Páva Zsolt polgármester, a városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM képviseletében Dr. Kiss Tibor igazgató, valamint a Misina Mentőcsoport Egyesület képviseletében Bodor Csaba elnök szoros és aktív együttműködést vállaltak.

Komló, 2015. június 23. - Nagyüzemben zajlanak a felújítások Komló útjain, vízelvezető rendszerein. A napokban készült el a Széchenyi utca teljes szakasza, de több más helyszínen is dolgoznak a városban. A kivitelezést a városgondnokság végzi a helyi közmunkások bevonásával.

Pécs, 2014. szeptember 10. - Magas fogyasztásra hivatkozva, vízóra-ellenőrzés ürügyén próbáltak bejutni ismeretlenek hétfőn egy Építők úti lakásba Pécsett. Nem jártak sikerrel, a szemfüles lakó ugyanis kérte az igazolványukat, amelyek hiányában zárva maradt előttük az ajtó - közölte a Tettye Forrásház, amelynek bankszámlaszáma megváltozik.