Elkezdődött a pécsi egyetemista támadójának pere

2013. október 2., szerda 19:00

Kaposvár, 2013. október 2. - A nyilvánosság kizárásával szerdán megkezdődött az április 5-én megtámadott pécsi egyetemista lány támadójának pere a Kaposvári Járásbíróságon. Zárt tárgyalást rendeltek el.

Tarr József tanácsvezető bíró - helyt adva a sértetti képviselő írásban benyújtott és a bíróság előtt szóban is megerősített indítványának -, elmondta: az eljárás során olyan tények kerülnek a bíróság elé, amelyek nagymértékben sértik az emberi méltóságot, ezért "erkölcsi okokból" rendelt el zárt tárgyalást.

   

Az ügyészség erőszakos közösüléssel, kifosztással, súlyos testi sértéssel és személyi szabadság megsértésével vádolta meg a 23 éves Ny. Zoltánt.
   

Az ügy sértettje - egy 20 éves pécsi egyetemista lány - nem jelent meg a tárgyaláson. A tanácsvezető bíró közlése szerint a sértett távolmaradását írásban előzetesen jelezte jogi képviselője.

hirdetés

   

A két napra kitűzött tárgyalás első napján a bíróság a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vádlottat és tanúkat hallgat meg, a második napra tanúk mellett szakértőket is beidézett.

   

Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője a zárt tárgyalás megkezdése után a több mint 20 újságírónak, illetve operatőrnek elmondta: a két tárgyalási napon 8-10 tanút és több szakértőt is meghallgat a bíróság, Határozatot azonban nagy valószínűséggel még nem hoz.

   

A szóvivő nem tudta megmondani, hogy a végig zárt tárgyalás mikor folytatódik, azt viszont jelezte, hogy az ítélethirdetés nyilvános lesz, kivéve az indoklásnak azon részét, amely miatt a bíróság elrendelte a zárt tárgyalást.

   

Az MTI korában beszámolt arról, hogy az április 5-én megtámadott egyetemista apja közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy lányát, aki a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza hajnalban, az utcán támadás érte. Lánya személyes kérését tiszteletben tartva az apa arról is tájékoztatott, hogy a család akkor először és utoljára nyilatkozott a témáról, egyben kérte, hogy a média tanúsítson önmérsékletet.

   

A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ nagy erőkkel kereste a támadót, aki kilenc nappal a történtek után maga jelentkezett a rendőrségen, ahol őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A támadó büntetett előéletű.

   

A büntetőügyet azért tárgyalják Kaposváron, mert a megtámadott lány édesanyja a Pécsi Törvényszéken bíró, emiatt a Pécsi Járásbíróság elfogultságot jelentett be. Az ügy tárgyalására a Pécsi Táblabíróság jelölte ki a Kaposvári Járásbíróságot. Amennyiben az első fokon meghozott határozat nem lesz jogerős, a Kaposvári Törvényszék hoz jogerős ítéletet.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. december 15. - A Tettye Forrásház Zrt. a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is felfüggeszti az esedékes korlátozásokat a közelgő ünnepek idejére, a szolgáltató ezzel igyekszik megkönnyíteni ezt a kritikus időszakot a nehéz helyzetben lévő ügyfelei számára.

Sors Tamás, Vivat Bacchus, Bóbita és Weisz Fanni - pécsi hírességek élőben és a tévében a szeptember 28-29-i „Itthon vagy! Magyarország szeretlek!” hétvége szombatján. Ugyanezen a napon ingyenes a belépés a pécsi múzeumok állandó kiállításaira, az időszakos tárlatokat pedig fél áron lehet látogatni.

Szászvár, 2015. május 21. - A kivitelező elkezdte a szászvári volt püspöki rezidencia felújításának munkálatait, így a várkastély középkori műemlék-együttese hamarosan visszanyerheti régi fényét. A mintegy 500 millió forintos rekonstrukció az Európai Unió, valamint a magyar állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) támogatásával valósul meg.