Elkezdődött a szászvári várkastély felújítása

2015. május 21., csütörtök 06:05

Szászvár, 2015. május 21. - A kivitelező elkezdte a szászvári volt püspöki rezidencia felújításának munkálatait, így a várkastély középkori műemlék-együttese hamarosan visszanyerheti régi fényét. A mintegy 500 millió forintos rekonstrukció az Európai Unió, valamint a magyar állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) támogatásával valósul meg.

A rekonstrukció során nemcsak a várkastély főépületének felújítására helyezik a hangsúlyt, hanem az épület történetének bemutatáshoz szükséges látogatóterek kialakítására is. Az utóbbival a cél a várkastély különleges építészeti történeti értékének bemutatása, valamint az épület turisztikai vonzerejének növelése.

hirdetés

 

A tervezett helyreállítást követően több kiállítóteret is kialakítanak a kastély termeiben. A tárlatokon az érdeklődők megismerkedhetnek a várkastély változatos történetével, a középkori Magyarország főpapi udvarainak jellegzetességeivel, illetve a középkori pécsi püspökség történeti és művészeti világával. A projekt céljai között szerepel továbbá, hogy a várkastély újra fontos turisztikai állomás legyen, ezáltal segítse a Dél-dunántúli régió gazdasági fellendülését.

 

A „Szászvár - középkori élet a várkastélyban” című, DDOP-projekt az Európai Unió 498,3 millió forintos támogatásából, valamint a magyar állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. saját forrásaiból valósul meg.

 

Forrás: MNV Zrt.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. november 13. - A világgazdaságot a digitalizáció a feje tetejére fordítja. Hogyan tud egy hagyományos cég sokszor hatékonyabbá válni az informatika és a digitalizáció eszközparkjával és az innovatív startupok hogyan fordítják feje tetejére a világot a mindennapjainktól a bankszektorig? Mik a lehetőségei és a szerepe ebben a fiatalságnak?

cikkhez-1360844999.jpg

 Február 8-án pénteken az INTU nevű együttes koncertjét tekinthette meg a közönség a pécsi Művész Presszóban.

Pécs, 2014. november 1. - Megjelent a Börtönügyi Lexikon, a Bencze Béla, a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokhelyettese által szerkesztett kiadványt a héten mutatták be Pécsett.