„Itthon vagy!” Pécsen: tévéközvetítés és ingyenes múzeumbelépők

2013. szeptember 27., péntek 21:33

Sors Tamás, Vivat Bacchus, Bóbita és Weisz Fanni - pécsi hírességek élőben és a tévében a szeptember 28-29-i „Itthon vagy! Magyarország szeretlek!” hétvége szombatján. Ugyanezen a napon ingyenes a belépés a pécsi múzeumok állandó kiállításaira, az időszakos tárlatokat pedig fél áron lehet látogatni.

Szombaton élőben jelentkezik az Itthon vagy! Magyarország szeretlek! című műsor a pécsi Széchenyi térről. Az Itthon vagy - Magyarország, szeretlek! hétvégén Pécs városa kiemelt szerepet kap a közmédia kétnapos műsorfolyamában. Arra buzdítják a nézőket - éljenek bárhol is a világban -, hogy kerekedjenek fel, látogassanak haza szülővárosukba, szülőfalujukba, s ünnepeljenek azon a helyen, ahol igazán otthon érzik magukat. Szent Mihály napjának üzenete éppen ebben rejlik: újra felfedezni értékeinket, összetalálkozni, s együtt lenni azokkal, akikkel közösek a gyökereink, mert összeköt bennünket valami: magyarok vagyunk.

hirdetés

 

A közmédia műsorfolyamában többször is felbukkan a város, amely nemrég Európa Kulturális Fővárosa volt, s folyamatosan gazdagítja Magyarország szellemi örökségét. Pécs abban a szerencsés helyzetben van, hogy számos közéleti személyiséggel is képviseli magát a Magyar Televízió nagyszabású műsorában, ahol Sors Tamás paralimpikon úszó, Rátgéber László mesteredző és Weisz Fanni modell, a Város Arca is feltűnik.

 

Élőben 11 órától Weisz Fannit és az ovisok Bóbita jelnyelvét lehet látni, fél 12 után a „Zsolnay-mítosz” című műsorban Pozsgai Zsolt, a „Föld szeretője” című film rendezője látható, míg 14 órától Sors Tamás, Rátgéber László „lép színre”.  A bejelentkezést az 5 közszolgálati csatorna - az M1, M2, Duna Televízió, a Petőfi és a Kossuth Rádió  - közvetíti. A műsort számtalan érdekes bejátszás, kisfilm színesíti, feltűnik majd többek között a Vivat Bacchus együttes is.

 

Akit érdekel a kultúra, feltétlenül használja ki a kampányhoz tartozó kedvezményeket, s nézze meg a pécsi múzeumok állandó kiállításait ingyen, illetve időszakos tárlatait fél áron!

 

A két világháború közötti Pécs külvárosait, helyszíneit örökített meg festményein egy szinte elfelejtett pécsi festő, Rácz Jenő, az ő alkotásaiból nyílt időszakos kiállítás a Janus Pannonius Múzeum Papnövelde utcai Modern Magyar Képtárában. Ugyanitt ingyen csodálhatjuk meg a tágan értelmezett XX. század magyar képzőművészetét átfogó kiállítást, valamint ellátogathatunk a Zsolnay, Vasarely, Csontváry, múzeumokba vagy éppen Martyn Ferenc állandó kiállítására és Schaár Erzsébet Utcájába is.

 

Forrás: Városháza, Pécs

Kapcsolódó cikkek

A működési engedély kiadásával együtt a Tettye Forrásház Zrt. által benyújtott üzletszabályzatot is elfogadta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, így életbe lépett az ágazati szabályozásváltozások miatt módosított dokumentum.

leveltar400-1393527815.jpgA Magyar Nemzeti Levéltár tavaly zárt le egy európai uniós projektet, melynek célja, hogy a közigazgatásban keletkező elektronikus iratokat is fel tudják dolgozni. A 43 millió forintos költségvetés lehetővé tette a megyei levéltár kutatótermének felújítását, új szerver és digitális vitrinek beüzemelését. Ezek segítségével jobban ki tudják szolgálni főként a diákok, de minden érdeklődő igényeit.

kep-003-1361482025.jpg

Idén nyáron, immáron hatodik alkalommal kerül átadásra a Kaszás Attila-díj, amely a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl, Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását szolgálja. A díjat azok a színművészek kaphatják meg, akik az átadást megelőző évadban kiemelkedő művészi teljesítményük mellett jelentős közösségépítő szerepet is vállaltak társulatukon belül.