Január 18-án nyit a magasház-elkerülő

2016. január 12., kedd 06:10

magashaz-elkerulo2015dec28-400-1452573700.jpg

Pécs, 2016. január 12. - Jövő hétfőn adják át forgalomnak a 25 emeletes magasház bontása keretében kialakított ideiglenes elkerülő utat - közölte a kivitelező konzorcium hétfőn.

A Strabag MML Kft. - Land-Bau Kft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy megkezdődött a Hungária úti, száz méter hosszú elkerülő útszakasz műszaki átadása és forgalomba helyezési eljárása. A korábban használt szakaszt január 18-án reggel hat órakor lezárják.

hirdetés

 

Az elkerülő úton legfeljebb óránkénti 20 kilométeres sebességgel lehet majd haladni. Az útszakaszon - a tömegközlekedést kivéve - 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek nem közlekedhetnek. Hozzáfűzték, folytatódik az elkerülő út melletti fedett gyalogosfolyosó építése.

 

Az épület tényleges bontása március elejéig indul meg - olvasható a közleményben.

 

A bontás a legfelső szinttől indul, az épületszerkezeti elemeket szétdarabolják. Ehhez az épület keleti homlokzatánál felállítják Magyarország egyik legmagasabb toronydaruját. A balesetveszély csökkentése érdekében Magyarországon eddig nem használt, egy-két szint magasságú védőpalánkrendszert húznak fel, amely a munkák haladtával folyamatosan lejjebb kerül.

 

Forrás: MTI, Sóki Tamás (MTI-fotó) felvétele még december 28-án készült

Kapcsolódó cikkek

bonis-bona2013aug-1377773919.jpgNégyszázharminchét szakember között 22 pécsi vehetett át „Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért” Díjat szerdán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által alapított díjjal azokat a hazai és határon túli pedagógusokat ismerik el erkölcsileg és anyagilag, akik általános iskolákban, középiskolákban, szakiskolákban dolgozva kiemelkedően sokat tesznek a tehetséggondozásért.

pentek-laszlo-mti-1377718200.jpgPécs, 2013. augusztus 28. - Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla szerdán Bándy Kata rendőrségi pszichológus gyilkosának büntetését. Az első fokon tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott Péntek Lászlót a táblabíróság jogerősen is életfogytiglanra ítélte, de azzal, hogy leghamarabb 40 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető.

credo-buszok-mti-1377633477.jpgMegújul a pécsi közösségi közlekedést biztosító Tüke Busz járműparkja: a cég által vásárolt 15 új busz csütörtöktől közlekedik az utcákon - jelentette be Csizi Péter alpolgármester kedden. A Credo szólóbuszok beszerzése annak a 2012 végén meghirdetett programnak a része, amelynek célja a helyi tömegközlekedés színvonalának javítása a régi, folyamatosan javításra szoruló járművek cseréjével.