Tizenöt új Credót szerzett be a Tüke Busz

2013. augusztus 27., kedd 21:54

credo-buszok-mti-1377633477.jpgMegújul a pécsi közösségi közlekedést biztosító Tüke Busz járműparkja: a cég által vásárolt 15 új busz csütörtöktől közlekedik az utcákon - jelentette be Csizi Péter alpolgármester kedden. A Credo szólóbuszok beszerzése annak a 2012 végén meghirdetett programnak a része, amelynek célja a helyi tömegközlekedés színvonalának javítása a régi, folyamatosan javításra szoruló járművek cseréjével.

A bejelentés céljából rendezett sajtótájékoztatón a fideszes Csizi Péter utalt rá, az önkormányzati tulajdonú Tüke Busz a városvezetéssel közösen 20 jármű beszerzését határozta el, ennek kevesebb mint 1,2 milliárd forintos költségét nagyrészt a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) kapott kedvezményes hitelből, kisebb részben saját forrásból teremti elő. Hozzátette: a vállalat a most érkezett és tízezer ember utazási feltételein javító 15 új buszt a győri Kravtex-csoporttól vásárolta, amelytől április óta tíz új járművet is bérel. A további öt, csuklós buszt érintően pedig már folyik és várhatóan az ősz végén befejeződik a közbeszerzési eljárás.
   

hirdetés

Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a városvezetés kiemelt feladatként kezeli a buszcsereprogramot, mert a tömegközlekedés színvonala „neuralgikus pont” a városban. A politikus egyben örömének adott hangot, hogy a kormány is támogatta, támogatja a pécsi buszpark megújítását. A képviselő megjegyezte, hogy a 15 új busz 18 elavult Ikarust „vált le”, és elsősorban a keleti városrészben, továbbá Uránvárosban közlekedik.
   

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Pécsett 40-50 ezer ember buszozik rendszeresen. A most érkezett járműveket Páva Zsolt fideszes polgármester szerda délelőtt a Széchenyi téren adja át a város lakosságának. A járművek mindegyike alacsonypadlós, kedvező fogyasztású, és légkondicionálóval szerelték fel.
   

Árki Sándor, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a cég a város közgyűlésének jóváhagyásával újabb, immár négymilliárd forint hitelt igényel az MFB-től, a pénzből további 40 csuklós autóbuszt venne. Hozzátette, hosszabb távon 150-et szeretnének lecserélni a járműparkjukat jelenleg alkotó 161 buszból. Erre azért is nagy szükség lenne, mert a buszok átlagéletkora 15 év.

 

Forrás: MTI, MTI-fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkek

misina-mentocsoport-2-1406894378.jpg

Ünnepélyes szerződésaláírásra került sor a pécsi városházán 2014. augusztus 1-jén (pénteken) 10 órakor, amely megállapodásban Pécs MJV képviseletében Dr. Páva Zsolt polgármester, a városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM képviseletében Dr. Kiss Tibor igazgató, valamint a Misina Mentőcsoport Egyesület képviseletében Bodor Csaba elnök szoros és aktív együttműködést vállaltak.

Pécs, 2015. április 20. - A baranyai megyeszékhely önkormányzata újabb jelentős lépéseket tesz a város csapadékcsatorna-rendszerének korszerűsítése és a Mecsekről hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz megfelelő kezelése érdekében.

kenyszermunkara-elhurcolt-fiatalok-kiallitas400-1478286632.jpg

Pécs, 2016. november 5. - A Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt magyarországi fiataloknak emléket állító kiállítás nyílt meg pénteken a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) néprajzi osztályán.