Horvát és magyar helyi termékek fesztiválja Orfűn

2013. augusztus 17., szombat 21:12

Első alkalommal rendezik meg az egész napos Horvát-Magyar Helyi Termék Fesztivált Orfűn augusztus 18-án, vasárnap egy uniós program részeként. A rendezvény lehetőséget biztosít a régió és a horvátországi Baranja helyi termelőinek a bemutatkozásra, gasztronómiai különlegességeket, izgalmas kísérő programokat kínálva kicsiknek és nagyoknak is nagyszerű kikapcsolódást ígér.

A kulen és más helyi termékek turisztikai menedzselése Baranyában és Baranjában  címmell sikeresen pályázott a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület a horvátországi jagodnjaki járással egy a  határon átnyúló IPA együttműködési programra, amelynek középpontjában a kulen, mint hagyományos baranyai gasztronómiai különlegesség népszerűsítése, valamint  helyi termék megismertetésére áll.

hirdetés

 

Ennek részeként rendezik meg augusztus 18-án  az  I. Horvát-Magyar Helyi Termék Fesztivált, amely egyben lehetőséget teremt a színes horvát kultúra, hagyományok és  gasztronómiai bemutatására is. A rendezvények az orfűi Panoráma Kemping előtt található Helyi Termék és Kézműves Piac ad otthont, ahol a határ két oldaláról érkező termelők maguk mutatják be portékáikat.

 

A rendezvényen a részvétel ingyenes. A részletes programért kattintson ide.

Kapcsolódó cikkek

pepita-szalagatvagas-mti-soki-tamas400-1384538223.jpgNemcsak a Balokány-liget újult meg, hanem az egykori, igen népszerű Pepita épülete is. A hajdani diszkóból közösségi központot alakított ki a város - erre mintegy 40 millió forint pályázati pénzt nyertek. A kétszintes, tetőteraszos épületben több tucatnyi érdekes és hasznos programmal, tanácsadással és szabadidős lehetőségekkel várják mostantól a pécsieket.

Partnerséget ajánlott az Ormánság felzárkóztatásáért indított Ős-Dráva program megvalósításához Tove Skarstein, a Norvég Királyság budapesti nagykövete Tiffán Zsoltnak, a projekt összehangolásáért felelős kormánybiztosnak kettejük pénteki pécsi találkozóján.

Tovább gazdagodott Pécsett a legendás Zsolnay-kultusz. A Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjában mutatták be január 8-án Apáti Abt Sándor nemrég előkerült több mint száz éves vázáját.