Együttműködés a város, az egyetem és a gyár között

2013. június 5., szerda 17:04

Pécs, 2013. június 5.- Háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. az önkormányzattal és az egyetemmel szerdán. Az önkormányzat és a gyár azért szeretné a jövőben szorosabbra fűzni a viszonyt a Pécsi Tudományegyetemmel, hogy a művészeti kar hallgatói egyrészt bemutathassák munkáikat, terveiket a Zsolnaynak, másrészt a manufaktúra fejlesztési koncepciójába illeszkedő alkotások készülhessenek a PTE-n.

Ez azt jelentheti, hogy ha az egyetem hallgatója olyan ötlettel áll elő, amely a Zsolnay gyár számára hasznosítható, a gyár vállalja a termék próbagyártását, később pedig le is szerződhet a művésszel további munkákra. Emellett a Zsolnay biztosítja majd a kerámia szakos hallgatók gyakorlati képzését is, az ehhez szükséges eszközöket, technológiát is a művészpalánták rendelkezésére bocsátja. Az egyetem művészeti kara lehetőséget biztosít rendezvényein a gyárnak bemutatkozásra, kiállítás szervezésére

hirdetés

Az együttműködési megállapodás újabb fontos állomás az új tulajdonos révén megújuló és dinamikusan fejlődő Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. életében, amely a mai magyar porcelángyártás tradicionális és meghatározó piaci szereplője.

Páva Zsolt polgármester bejelentette, hogy – mivel idén 160 éves a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. – a város ebben az évben számos kulturális programmal ünnepli az évfordulót, emellett lesz gyermekrajz pályázat is „A mi Zsolnay-nk” címmel.

Kapcsolódó cikkek

kozlekedik-baranya1-400-1400705128.jpgPécs, 2014. május 22. - Szombaton rendezte meg az országos „Közlekedik a család” vetélkedő megyei döntőjét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Budai Vámnál lévő Megyer Autócentrum autós és kerékpáros ügyességi pályáján.

Pécs, 2016. január 14. - Az idén is a pécsi erőműbe kerülnek a karácsony után kidobott fenyőfák a baranyai megyeszékhelyen.

Pécs, 2014. szeptember 10. - Magas fogyasztásra hivatkozva, vízóra-ellenőrzés ürügyén próbáltak bejutni ismeretlenek hétfőn egy Építők úti lakásba Pécsett. Nem jártak sikerrel, a szemfüles lakó ugyanis kérte az igazolványukat, amelyek hiányában zárva maradt előttük az ajtó - közölte a Tettye Forrásház, amelynek bankszámlaszáma megváltozik.