Bogád, Kozármisleny, Nagykozár és Romonya milliárdos szennyvize

2015. június 13., szombat 10:00

Bogád, 2015. június 13. - Befejeződött három Pécs környéki község és egy kisváros mintegy 1,2 milliárd forintos szennyvízcsatorna-beruházása, a fejlesztés záróeseményét pénteken Bogádon tartották.

A 85 százalékban európai uniós támogatásból finanszírozott munkálatok keretében Bogádon, Nagykozárban és Romonyán kiépítették a csatornahálózatot, Kozármislenyben pedig a korábbinál nagyobb átmérőjű főgerincvezetéket fektettek le, megszüntetve a meglévő rendszer túlterheltségét.

 

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, térségi országgyűlési képviselő az eseményen azt hangsúlyozta, hogy a projekt zárásával az érintett településeken élőknek több mint egy évtizedes álma vált valóra. A fideszes politikus szólt arról, hogy a pécsi agglomerációban az elmúlt tíz évben lelassult modernizáció újra lendületet vett: a szennyvízcsatorna-beruházáson kívül Bogádon megújult az iskola, Romonyán az óvoda, és útfelújítások is történtek.

hirdetés

 

"Az agglomeráció mára felnőtt Pécs infrastrukturális szintjéhez" - jegyezte meg az államtitkár.

 

Nagy Csaba, a Baranya megyei közgyűlés fideszes elnöke példásnak nevezte azt az összefogást, amellyel a négy település hosszú éveken át együttműködött céljai megvalósításában.

 

Az eseményen kiosztott sajtóanyagban az is olvasható, hogy a kivitelezéshez 20 kilométer gravitációs és 5 kilométer nyomóvezetékre, több új közterületi átemelőre volt szükség, a bekötések száma meghaladja az ezret.

 

A beruházók korábbi tájékoztatása szerint a fejlesztés 9500 embert érint, s az életkörülmények javítása mellett biztosítja a környezet, különösen a vízbázisok hosszú távú védelmét. Azzal, hogy a csatornahálózathoz új települések is csatlakoztak, gazdaságosabban működhet a Tettye Forrásház pellérdi szennyvíztelepe, amely a környéken keletkező szennyvíz tisztítását végzi - közölték.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

ac2-1381699756.jpgOktóber 8-án újraindította Conversation Club című sorozatát a Zsolnay Negyedben működő American Corner. Az USA pécsi információs- és programközpontja a klubbal ingyenes lehetőséget biztosít bárkinek az „English language” kötetlen gyakorlására.

vp-1371047666.jpg

Péntek Lászlóval akart találkozni az a 18 éves pécsi lány, aki tavaly nyáron egy kővel verte agyon újszülöttjét, majd egy romos iskola pincéjébe dobta...

 

Pécs, 2015. április 14. - A Tettye Forrásház tájékoztatja ügyfeleit, hogy egy Papnövelde utcai tűzcsap oltóvizének tervezett hozammérése miatt április 16-án, csütörtökön reggel 8 és délelőtt 11 óra között átmeneti vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a Dóm tér - Mária utca - Ágoston tér - Szentágothai sétány által határolt területen.