American Corner: újraindult az angol nyelvű társalgóklub

2013. október 14., hétfő 06:00

ac2-1381699756.jpgOktóber 8-án újraindította Conversation Club című sorozatát a Zsolnay Negyedben működő American Corner. Az USA pécsi információs- és programközpontja a klubbal ingyenes lehetőséget biztosít bárkinek az „English language” kötetlen gyakorlására.

„CHIT CHAT IS BACK!” (A CSEVEGÉS VISSZATÉRT!) - jelezte az október 8-i, született amerikaiak társaságában eltöltendő kötetlen beszélgetésre nyelvtudástól és kortól függetlenül várt érdeklődők felé a pécsi American Corner. Amint azt kedves ismerőse invitálásának eleget téve a kezdésre beeső szerkesztőnk megtapasztalta, sikerült is sokszínű társaságnak összeverbuválódnia erre az órára.

 

Az irodahelyiségben voltaképpen egyetlen téma, a nyelvtanulás inspirálta a változatos megnyilvánulásokat az élet különböző magyar területeiről jövő „old” (azaz öreg - illette önmagát így egyikük) és kevésbé idős társalkodók, no meg persze két amerikai fiatal, Harlan Cutshall és Jake Christina részéről.

hirdetés

 

Az izgalmas nemzetközi tapasztalatokat felmutató, lelkes kis csapat beszélgetésének háttérzajaként pedig népesnek tűnő csoport hangos és jókedvű társalgása hallatszott át a leválasztott szomszédos helyiségből. Mint a harmadik moderátor, a végén a többiekhez csatlakozó Andrew Van Wilpe szavaiból kiderült, ifjú olasz hölgyek egy csoportja volt a „tettes”.

 

A gyorsan elrepülő klubalkalom után a Pécsen 2004, a Negyedben tavaly február óta működő hellyel ismerkedő szerkesztőnk csupa ingyenesen elérhető szolgáltatásra bukkant. Nagy Zsuzsanna irodavezető kalauzolásával kiderült: könyvtár, ide kihelyezett rendhagyó angolóra megtartása, előadások, USA-beli tanulással kapcsolatos tanácsadás és más programok jelenhetik az American Corner-rel kapcsolatba kerülők szemének, szájának ingereit.

 

Meg természetesen a Conversation Club, amely október 21-én, hétfőn 16.30-tól 17.30-ig jelentkezik legközelebb. Akkor Micah Huang és Emma Gies moderál, no meg zenél és énekel - már ha a sok-sok impulzus által bombázott szerkesztőnk jól emlékszik - azoknak és azokkal, akik előzetesen regisztrálnak.

 

A programok kapcsán mindenesetre leginkább a szervezőkre magukra érdemes hagyatkozni és elnézni a www.americancorner.hu oldalra.

 

conversationclub-1381699724.jpg

Kapcsolódó cikkek

ddc1-400-1431248093.jpgBeremend, 2015. május 11. - Horvátországból érkezett az az 54 mérnökhallgató és két professzoruk a Duna-Dráva Cement Beremendi Gyárába, akik múlt héten gyárlátogatás során ismerkedtek meg a cementgyártás korszerű és fenntartható technológiájával.

Pécs, 2016. október 4. - Október végén lemond tisztségéről Girán János (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere - tájékoztatta a megyeszékhely önkormányzata hétfőn az MTI-t.

ranga-laszlo400-1383771227.jpgTatabányán, Vácott és Budapesten már sikert aratott, legközelebb pedig Pécsett szeretne mosolyt csalni két kórház kis betegeinek arcára a RALLYcafé All Stars autó. Az Országos Rally Bajnokság záró futamán, a november 8-9-ei, 47. Mecsek Rallye-n áll majd újra rajthoz a Mitsubishi WRC Replica versenyautó a jó cél érdekében.