Betlehemi bábműsor a nehéz sorsú gyerekeknek

2015. december 15., kedd 06:00

gyerekek-szinpadon400-1450152268.jpgBudapest-Pécs, 2015. december 14. - A betlehemi történettel ismerkedhetett meg bábjáték formájában az az ötven hátrányos helyzetű, mindszentgodisai általános iskolás, aki a K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából látogatott el a Pécsi Harmadik Színház előadására.

A 845 lakosú Baranya megyei Mindszentgodisa a térség egyik leghátrányosabb helyzetű települése. A községben található általános iskola ötven hátrányos helyzetű tanulóját ismerhették meg bábjáték formájában a betlehemi történetet a K&H a hátrányos helyzetűekért program keretén belül.

 

A K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából tavaly szeptember óta 19 településről több mint 900 hátrányos helyzetű gyermek látogathatott el különböző kulturális programokra, és további 800 diáknak nyílik még lehetősége az idei tanévben egy előadó-művészeti program megtekintésére a K&H Biztosító jóvoltából.

hirdetés

 

- Ezek a gyerekek az élet számos területén tapasztalják a hiányosságokat, a szűkösséget. Nagy segítség számukra, ha akárcsak néhány órára is, de kiragadjuk őket ebből. Az adventi időszakban pedig a karácsonyhoz kötődő előadásokkal teremthetünk ünnepi hangulatot a gyerekek számára - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs igazgatója. - Ez a program nem más, mint egy hosszú távú befektetés a jövőbe, hiszen Magyarország jövőbeni gazdasági és társadalmi fejlődése azon múlik, hogy a most felnövekvő generáció felnőttként mennyire lesz boldog, egészséges, képzett, egyszóval mennyire tud teljes életet élni.

 

- Csodálatos karácsonyi ajándék volt diákjaink számára a Pécsi Harmadik Színház Gyertek velünk Betlehembe című előadása. A színvonalas műsorban megismerhettük a teremtés történetét és Jézus születését. Écsi Gyöngyi nagy átéléssel játszott, gyönyörűen énekelt, sok ötletes eszközt használt, és több gyereket is felhívott a színpadra, ami hatalmas élményt jelentett számukra. A szórakoztató előadást az összes gyerek nagyon élvezte, sokszor töltötte be nevetés a nézőteret. Rengeteget jelentett nekünk ez a lehetőség, hiszen a K&H segítsége nélkül sok tanulónk egyáltalán nem jutott volna el idén színházba - mondta a Mindszentgodisai Általános Iskola egyik pedagógusa.

 

Forrás és fotók: K&H a hátrányos helyzetűekért

 

pecs-csoportkep600-1450152518.jpg

Kapcsolódó cikkek

foto-ivocsap-projekt400-1437799593.jpgPécs, 2015. július 25. - Szokatlan, kék toldású piros tűzcsapokkal is találkozhatnak ezekben a napokban a pécsiek és az európai kórusfesztivál látogatói. A rendezvény partnereként a Tettye Forrásház frissítő pontokat alakított ki a Széchenyi téren és a Dóm téren, ahol a permetkapuk mellett az Ivócsap projekttel együttműködve két tűzcsapot is életre keltett.

Bár a hvg.hu oldalon megjelent statisztika szerint Pécs csak a 13. helyen áll a közbiztonságot minősítő ranglistán, mégsem dőlhetünk hátra, mondván: nálunk minden rendben van. Sőt, senki nem nyugodott meg attól, hogy vannak Pécsnél rosszabb közbiztonsággal rendelkező megyeszékhelyek.

Tovább bővítené pécsi gyárát a Hauni. A dohányipari gépgyártó cég ezirányú törekvése, hogy a jelenlegi 1200 munkahely mellé a jövőben további 200-250 munkahelyet hozna létre, ami egyúttal lehetőséget nyújt a pécsi Vásártér fejlesztésére is.