Tettek a keleti városrész fiataljainak egészségéért

2014. augusztus 18., hétfő 06:00

Pécs, 2014. augusztus 18. - Az INDIT Közalapítvány 9,2 millió forintnyi támogatást nyert el projektjével a Pécs keleti városrészében élő fiatalok egészségfejlesztését célzó prevenciós programjának megvalósítására az Új Széchenyi Terv keretén belül.

A Pécsett 1997 óta tevékenykedő, elsősorban szenvedélybetegek egészségügyi és szociális ellátásával, illetve fiatalok prevenciójával, egészségfejlesztésével foglalkozó közalapítvány a tavaly szeptembertől idén július végéig megvalósult projekt során több mint 1000 fiatalt ért el programjaival. Az elsődleges hangsúly a drog- és túlzott alkoholfogyasztás, valamint a dohányzás megelőzése, illetve a stresszkezelés, lelki egészségmegőrzés kérdéseire helyeződött.

hirdetés

 

A 12-18 éves célcsoportnak rendezett tematikus rajzversenyek, a három alkalommal, különböző helyszíneken megrendezett egészséghetek és egészségügyi állapotfelmérések mellett egy prevenciós célú tábor is hozzájárult ahhoz, hogy a szakemberek információkat juttassanak el a veszélyeztetett célcsoport tagjaihoz.

 

A pedagógusoknak csoportfoglalkozások, míg a szülőknek előadások keretén belül adták át a szenvedélybetegségekkel, illetve a lelki egészség megőrzésével kapcsolatos ismereteket a lehetséges problémák hatékonyabb kezelése érdekében.

 

Emellett a projekt részét képezték a szociális szakemberek és pedagógusok részvételével zajló fórum megbeszélések, valamint a fiatalokból álló célcsoport vizsgálatára épülő egészségterv megalkotása is.

 

Forrás: INDIT Közalapítvány

Kapcsolódó cikkek

kek-gazdasag400-1394161784.jpgPécs, 2014. március 7. - A Kék Gazdaság Innovációs Klaszter önálló standdal jelent meg a február végén megrendezett 8. Pollack Expón. A tagokat képviselő  menedzsmentszervezet a PTE Közgazdaságtudomány Karán működő Simonyi Üzleti és Gazdaságfejlesztési Központtal közösen meghirdette a „Kék ötlet” versenyt.

boldog-2017-evet400-1483231502.jpg

Pécs, 2017. január 1. - Az olvasóitól 2016-ban kapott figyelmet megköszönve, arra 2017-ben is számítva kíván sikerekben gazdag, boldog új esztendőt a PécsiPlusz.hu szerkesztősége.

os-drava-kozpont-bokretaunnep-ddnp-hu400-1401737165.jpgSzaporca, 2014. június 3. - Jól halad az Ős-Dráva Ökoturisztikai Látogatóközpont és Bemutatóhely kivitelezése. A mintegy egymilliárd forintból, a baranyai Szaporca határában épülő létesítmény ősz elején nyílhat meg a látogatók előtt.