„Van kék ötleted?” - Kék gazdaság és üzleti ötletek az expón

2014. március 7., péntek 07:00

kek-gazdasag400-1394161784.jpgPécs, 2014. március 7. - A Kék Gazdaság Innovációs Klaszter önálló standdal jelent meg a február végén megrendezett 8. Pollack Expón. A tagokat képviselő  menedzsmentszervezet a PTE Közgazdaságtudomány Karán működő Simonyi Üzleti és Gazdaságfejlesztési Központtal közösen meghirdette a „Kék ötlet” versenyt.

A Kék Gazdaság Innovációs Klaszter 21 tagvállalatának képviseletében önálló standdal jelent meg a pécsi Pollack Expón. A főképp regionális fókuszú vállalkozások közös projektek és egyedileg fejlesztett erőforrás-optimalizálási lehetőségek kidolgozásával próbálják a Dél-Dunántúlon is meghonosítani a Kék Gazdaság elméletét.

 

A Pollack Expón meghirdették a „Kék ötlet” versenyt, mely elsősorban a műszaki jellegű innovációk és projektötletek felkarolását célozza meg. A beérkező ötletek kidolgozásának, piaci hasznosításának, értékesítésének, illetve saját fejlesztésének szakmai hátterét a Közgazdaságtudományi Karon működő Simonyi Üzleti- és Gazdaságfejlesztési Központ és a hozzá kapcsolódó üzleti és tudományos infrastruktúra biztosítja. A Kék Gazdaság Innovációs Klaszter (KGIK) vállalkozásai és szakemberei részéről az innovációk műszaki oldalról történő támogatása biztosított. A március 31-ig zajló ötletverseny iránt eddig főként műszaki és építészeti tanulmányokat folytató diákok részéről mutatkozott érdeklődés.

hirdetés

 

Az Expo szakmai programján Tóth András, a KGIK menedzsment szervezetének munkatársa a környezetvédelmi szekcióban tartott előadást a klaszter által fejlesztett erőforrás-optimalizálási modellről, a kék gazdaságról, illetve a közösen kivitelezett projektekről. A modellel kapcsolatban nagy volt az érdeklődés, több kivitelező cég és szakmai szervezet is lehetséges felhasználóként tárgyalt a menedzsmentszervezet munkatársaival.

 

A sikeres pécsi megjelenést követően március 12-én és 13-án, a budapesti RENEXPO kiállításon és konferencián találkozhatnak a szakmai érdeklődök a Kék Gazdaság Innovációs Klaszterrel, ahol elsősorban az új hazai és nemzetközi piacok megnyitását és projektek felkarolását célozzák meg.

 

Bővebben: www.kekgazdasagklaszter.hu és www.ecosynergy.eu

 

Forrás: Kék Gazdaság Innovációs Klaszter

 

kek-gazdasag-pollack-expo500-1394161944.jpg

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. november 17. - Fontos állomásához érkezett a Páfrány utcai víziközmű-korszerűsítés, amely során több mint fél kilométer hosszan újulnak meg a környéket ellátó ivóvízvezetékek. A Tettye Forrásház szakemberei november 17-től a Magyarürögi út-Szigeti út-Rácvárosi út kereszteződésben dolgoznak, ahol irányított fúrással húzzák be az új, korszerű, időtálló vízvezetéket az út alá.

katalin-puszta-tuz2-1382771578.jpgA szerda hajnalban a Túronyhoz közeli Katalin-pusztán meggyulladt tízezer szalmabála még mindig lánggal ég, ezért a siklósi tűzoltók folyamatos felügyeletet látnak el a helyszínen - tette közzé honlapján a megyei katasztrófavédelem.

kep-073-1362518298.jpg

 Az Uniós Fejlesztések nyílt napja-séta a kulisszák mögött programot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség azzal a céllal indította, hogy megmutassa, hogy az európai uniós tagság mennyivel járult hozzá a lakosság életkörülményeinek javulásához. Pécsett a nyílt nap a Kodály Központban kezdődött, majd délután a Zsolnay Kulturális negyed bejárására is sor került.