Babits 5X: jobb, mint az igazi

2013. június 13., csütörtök 11:26

babits5x-2-014-1371116522.JPG

Az RTL Klub Fókusz című műsora is felfigyelt a pécsi gimnázium diákjainak és tanárainak rendkívüli teljesítményére. Az áprilisban megrendezett rendhagyó iskolai X Faktor adaptációt(a korábbi "osztályéneklési verseny" felpörgetett változatát) az egész ország figyelemmel kísérhette. A legnépszerűbb videók már most többezres látogatottsággal bírnak a YouTube-on.

Az eredeti show közönsége a hazai és nemzetközi előadók dalait felidézve 25 produkciót láthatott-hallhatott áprilisban. Az osztályok produkciói mellett több műsorszámban szólisták is megcsillogtatták tehetségüket, valamint az intézmény oktatói közül többen szereplőként színesítették, az egyébként 800 diáktól megremegő csarnokban rendezett diákfesztivált. A hangulat messze felülmúlta a tévéből már unalomig ismert tehetségkutató műsorokét.

 

A fellépők által javarészt élő zenekari kísérettel  előadott, koreográfiákkal bővített produkciókat mentorok zsűrizték; Hauer János a Kodály Központ igazgatója, valamint az intézmény, különböző szakirányaiban sokat bizonyított és elismert tanárai: Czéh Lászlóné, Jaszenovics Sándor, Jenák Ildikó és Vezér András, testnevelés, idegen nyelv és informatika tanárok. A szervezők vagy fél évig dolgoztak a Babits 5X végső összeállításán.

hirdetés

 

A nagy sikerre való tekintettel több műsort a POSZT off-programjeként újra előadtak június 10-én a Zsolnay negyedben, majd néhány nappal később egy televíziós összeállításban jelent meg a Babits 5X az RTL Klubon.

 

Babits 5X adáskezdés és a mentorok bevonulása

 

 

Harlem Shake

 

 

9.C - Fliegerlied

 

 

10.B - Walt Disney mashup

 

 

Rós Sarolta és Sudár Emese -- Skyfall

 

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. november 1. - Megjelent a Börtönügyi Lexikon, a Bencze Béla, a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokhelyettese által szerkesztett kiadványt a héten mutatták be Pécsett.

ii-pecsi-grund-kupa-fb-400-1402143860.jpgPécs, 2014. június 7. - Második alkalommal rendezik meg a Pécsi Grund Kupát az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága és a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. támogatásával.

A 16-17. század a magyar történelem ellentmondásokkal teli korszaka: a török hódítás nem- csak a magyarság önvédelmi harcát kényszerítette ki, ami együtt járt a középkori kultúra megannyi emlékének pusztulásával, hanem sok területen a szellemi élet gazdagodását hozta. A magyarság számos köznapi kulturális gyakorlattal ismerkedett meg, a korszak építészeti emlékei napjainkban is közismert és népszerű látványosságok.