A Jurisics utcában folytatódik a hálózatkorszerűsítés

2016. augusztus 20., szombat 08:05

Pécs, 2016. augusztus 20. - A Tettye Forrásház Zrt. szakemberei a Jurisics Miklós utcában folytatják az ivóvízhálózat rekonstrukcióját. A korszerűsítési munkát - amelynek összértéke meghaladja a 20 millió forintot - augusztus 22-én kezdik meg.

A Damjanich utca és Szegfű utca közötti szakaszon várhatóan szeptember végéig dolgoznak majd a munkagépek: a régi csövek helyett korszerű, időtálló vezetéket és bekötéseket építenek ki összesen 200 méter hosszan.

 

A munkálatok ideje alatt ideiglenes vízellátó rendszerrel biztosítják az ivóvíz-szolgáltatást, ezért csak időszakos nyomásesésre, átmeneti, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak a környéken lakók.

hirdetés

 

A Jurisics Miklós utcának a Damjanich utca és a Szőlő utca közötti szakaszán sávszűkületre, részleges forgalomkorlátozásra, valamint rendőrlámpás irányításra lehet számítani. Az érintett ügyfeleket szórólapokon is értesíti a cég. Egyben kérik az arra haladókat, figyeljék a jelzéseket.

 

A Tettye Forrásház köszöni a környéken élők és a közlekedők megértését, türelmét.

 

A rekonstrukció a Tettye Forrásház által benyújtott, az elkövetkező évtizedek biztonságos szolgáltatását megalapozó (2015-2029 időszakot felölelő) Gördülékeny Fejlesztési Terv része, amelynek célja a víziközmű-rendszer fenntarthatóvá tétele és az, hogy a pécsi ivóvíz hosszú évtizedek múlva is minden tekintetben megfeleljen az előírásoknak.

 

A program keretében az idei évben több mint 600 millió forint értékben végez több helyen korszerűsítést a szolgáltató mind a vízellátás, mind a szennyvízkezelés vonatkozásában.

 

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.

Kapcsolódó cikkek

neked-munka-nekem-alom400-1462094348.jpg

Budapest-Pécs, 2016. május 2. - Kocsmáros, személyi edző, szakács, tervezőmérnök - néhány foglalkozás azok közül, amelyekben fogyatékkal élők próbálták ki magukat egy különleges nyílt nap keretében április 27-én. Az esélyegyenlőséget segítő „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” projektnapot idén hat hazai városban rendezték meg.

bv-bovites1-400-1386372046.jpgÚj körletrészekkel jelentősen csökkentették a zsúfoltságot a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A pécsi beruházás az országos bv-parancsnokság idei férőhely-bővítési programjának első állomásaként 86 millió forintból valósult meg. Negyedével, huszonnéggyel nőtt a férőhelyek száma.

A rendőrség nyomozást indított szexuális bűncselekmény vádjával egyelőre ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló fantomkép alapján keresik a férfit, ám több információt és a képet nem hozhatták nyilvánosságra - a nyomozás érdekében. A rendőrség január 10-én arról tájékoztatta portálunkat, hogy kiderült, nem erőszakolták meg a sértettet.