Álmai munkáját próbálhatta ki a Tettyénél

2016. május 2., hétfő 06:05

neked-munka-nekem-alom400-1462094348.jpg

Budapest-Pécs, 2016. május 2. - Kocsmáros, személyi edző, szakács, tervezőmérnök - néhány foglalkozás azok közül, amelyekben fogyatékkal élők próbálták ki magukat egy különleges nyílt nap keretében április 27-én. Az esélyegyenlőséget segítő „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” projektnapot idén hat hazai városban rendezték meg.

A program fogyatékkal élő embereket és a fogadásukra nyitott munkahelyeket hoz össze. Tucatnyi találkozás jött így létre - az egyik Pécsett, a Tettye Forrásház Zrt.-nél.

 

A pécsi vízszolgáltató központjában Ecsedi Mónika töltött egy fél napot, a mozgásában akadályozott hölgy Baján végzett környezetmérnök szakon, most a gyakorlatban is kipróbálhatta magát. Mónikát a vízügyi munka tervezői oldala érdekelte leginkább, így a Tettye Forrásház Zrt. egyik tervezőmérnökének napjába kapcsolódott és kóstolt bele: egy vízvezetékcserét előkészítve hossz-szelvényt tervezett, a felújítás műszaki tervdokumentációjának elkészítésében működött közre.

hirdetés

 

- Ténylegesen bevontak a napi feladatokba, részt vettem a műszaki osztály reggeli munkaértekezletén, óriási élmény volt igazán, aktívan részese lenni a cég életének, ha csak egy napra is - összegezte tapasztalatait az alkalmi munkatárs.

 

A társaság örömmel adott lehetőséget, hogy az őket választó jelölt kipróbálhassa álmai munkáját, és egyúttal ő is formálja a társaságnál dolgozók szemléletét. A munkatársak a személyes találkozáson keresztül több tapasztalatot szerezhettek a fogyatékkal élő emberekről.

 

neked-munka-nekem-alom500-1462094385.jpg

 

A program egyik résztvevője korábban úgy fogalmazott, a fogyatékkal élő emberek legnagyobb vágya sokszor csak az, hogy ők is felelősségteljes állampolgárként dolgozhassanak választott területükön. A mostani kezdeményezés és a hasonló akciók abban segítenek, hogy az ehhez szükséges akadálymentesítés a gondolkodásban, a fogyatékkal élőkhöz való hozzáállásban is megvalósuljon.

 

Forrás: Tettye Forrásház, bővebben a projektnapról: nekedmunka.hu

Kapcsolódó cikkek

banyaszok400-1393058643.jpgMit csinál egy vájár? A szakma hivatalos leírása szerint a vájár feladata a „mélyművelésű szén-, érc-, ásványbányák jövesztő, szállító, rakodó és kiszolgáló gépeinek üzemeltetése, az üzemeltetéshez kapcsolódó ellenőrzési, gépkezelési, karbantartási, technológiai, munkaszervezési feladatok elvégzése.”

kek-zold-melinda-plakat400-1410369855.jpgPécs, 2014. szeptember 11. - Gyerekprogramok, színház, élő kívánságműsor, bográcsfőzés és koncertek várják szeptember 13-án a Melinda parkban található KÉK-Zöld Irodába kilátogatókat.

pava-zsolt-3-1366141845.JPG

Környezetbarát tisztítószerrel mosta le Páva Zsolt polgármester Hunyadi János lovas szobráról az időjárás és a madarak okozta viszontagságok nyomait. Emelő szerkezet segítségével érte el a hadvezért a városvezető.