66-os főút: felújítás Pécs határában

2014. március 20., csütörtök 07:00

Pécs, 2014. március 20. -  Az országos szinten 34 milliárd forint összértékű útfelújítási program részeként a Magyar Közút felújítja a 66-os főút 2 kilométeres szakaszát. A munkálatok várhatóan egy hónapon keresztül tartanak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában a Pécset és Kaposvárt összekötő 66-os főút több mint 2 kilométer hosszon újul meg. A kivitelezési munkák tegnap kezdődtek el a Pécs lakott területe után kezdődő szakaszon.

hirdetés

 

A 135 millió forintos beruházás során a szakemberek elbontják az út melletti acél vezetőkorlátot, az útszakaszt teljes szélességében felújítják, a burkolat marása után pedig a felület újraaszfaltozását és a vezetőkorlátok beépítését is elvégzik a szükséges forgalomkorlátozások mellett.

 

A vezetőkorlát ideiglenes hiánya miatt arra kérik a közlekedőket, hogy fokozottabb figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek a felújításra kerülő útszakaszon.

 

Forrás: Magyar Közút

Kapcsolódó cikkek

ivocsap2-400-1439066079.jpgPécs, 2015. augusztus 9. - A legmagasabb fokozatra emelt hőségriadó idejére újra munkába álltak a permetkapuk. Péntektől a Széchenyi téren, az Uránbányász téren és Kertvárosban a Nagy Imre út - Csontváry utca sarkán helyezte ki a Tettye Forrásház a vízfüggönnyel enyhülést adó szerkezeteket.

Pécs, 2016. október 13. - A Tettye Forrásház tájékoztatja ügyfeleit, hogy szakemberei tervezett tűzcsapi oltóvíz-hozammérést végeznek Pécsett a Megyeri téren és a Madách Imre utcában csütörtökön, október 13-án. Az intenzív vízvételezés hatására nagyobb mennyiségű vízfolyás jelenhet meg az úttesten, ez a munkálatok velejárója, nem meghibásodásból ered.

Pécs, 2015. március 24. - Megkezdődött a Pannon Hőerőmű Zrt. tavaly decemberben újranyitott pécs-vasasi bányájában kitermelt szén értékesítése. A társaság közölte: 5 évre évi 15 ezer tonna szén termelésére kaptak engedélyt, amely a környezet jelentős átalakítása, illetve a por- és zajterhelés növelése nélkül megvalósítható.