Pécs, az Utazás Kiállítás díszvendége

2014. február 12., szerda 16:36

Február végén Pécs városa díszvendégként mutatkozik be a budapesti Utazás Kiállításon, hogy megmutassa értékeit a világnak: kétezer év művészeti és társadalmi fejlődéstörténetét és kulturális hagyományait csakúgy, mint a harmadik évezred folyton változó, új kihívásaira adott, folyton újraértelmezett válaszait.

Gazdag kulturális és társadalomtörténeti múltjához és jelenéhez méltóan Pécs egyedülálló turisztikai és városbemutató fejlesztésekkel és eszközökkel kíván méltóan megfelelni az Utazás kiállítás díszvendégi tisztségének. A 110 m2-es pécsi stand tükrözi azt az innovációt és szemléletet, amely a város kulturális értékeinek megújítását is jellemzi.

hirdetés

 

A hagyományos Zsolnay motívumokat felhasználó stand  ötvözi a múlt és a jövő adta lehetőségeket, hiszen a formabontóan tervezett felületeken interaktív módon elevenedik meg a város 2000 éves múltja és gazdag programkínálata. Pécs üzenete az a törekvés, hogy a család minden tagjának élményt adva olyan élhető várost kíván továbbra is fejleszteni, ahol jól érzik magukat a fiatalok, ahova a szerelmesek visszavágynak, s ahol a művészetkedvelők értéket találnak.

Kapcsolódó cikkek

2013. június 20., csütörtök – A pécsi múzeumokat üzemeltető Janus Pannonius Múzeum magasabb vezetői feladatainak ellátására írt ki pályázatot az intézmény fenntartója, a pécsi önkormányzat. Erről a városi közgyűlés csütörtöki ülésén döntöttek a képviselők.

balra-a-normal-uzemallapot-jobbra-a-8m-magasan-elontott-szivattyuter400-1407189234.jpgPécs, 2014. augusztus 5. - Megerősített csapatokkal, éjjel is dolgoztak a Tettye Forrásház szakemberei a vasárnapi felhőszakadás okozta üzemzavarok és károk elhárításán. A szolgáltató öt létesítményében, köztük több víztározónál villámcsapás okozott gondot. A Megyeri úti szennyvízátemelőnél az esővíz terhelte túl a rendszert. Emellett éjszaka is szivattyúzták az elöntött alagsorokat, pincéket.

Pécs, 2013. december 4. - Adócsaló bolthálózat működtetőire csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A nyolc megyére kiterjedő ügynek tizenhárom gyanúsítottja van, egy férfi előzetes letartóztatásba került - közölte a NAV az MTI-vel.