1400 munkahelyet érint a Hauni bővítése

2013. november 14., csütörtök 15:18

Tovább bővítené pécsi gyárát a Hauni. A dohányipari gépgyártó cég ezirányú törekvése, hogy a jelenlegi 1200 munkahely mellé a jövőben további 200-250 munkahelyet hozna létre, ami egyúttal lehetőséget nyújt a pécsi Vásártér fejlesztésére is.

"Számunkra nem csak a munkahelyek megőrzése kiemelt jelentőségű, hanem új munkahelyek létrehozása is. Támogatunk és partnerei vagyunk minden olyan vállalkozásnak, amely bővíti a pécsi munkahelyek számát, pécsi családoknak biztosítva ezzel megélhetést."- írja közleményében a cég.

hirdetés

 

Ezért a városvezetés tevékenyen partnere a Hauninak is abban, hogy sikerüljön minél előbb bővíteni a pécsi gyárát.

 

Amennyiben csütörtökön a Közgyűlés is támogatja, lehetővé válik, hogy a dohányipari gépgyártó vállalat megvásárolja a telephelyével szomszédos Vásártér 30%-át.

Több lépcsős fejlesztésről és gyárbővítésről van szó. Először mintegy 33 ezer négyzetméteren alakít ki új egységet a Hauni és további 20 ezer négyzetméterre kért, illetve kapna elővásárlási jogot.

 

Az első lépésben megvásárolni kívánt 33 ezer négyzetméteres területért 360 millió forintot fizet a cég, melynek egy jelentős részét a Vásártér fejlesztésére fordítja. A Hauni bővülése ugyanis annyiban érinti a Vásárteret, hogy lehetőség nyílik az árusító terület átszervezésére, modernizálására úgy, hogy a kereskedők jogai és lehetőségei nem sérülnek, sőt előnyösebb környezetben folytathatják az árusítást, a pécsiek pedig kényelmesebben vásárolhatnak majd, mint eddig.
 

Kapcsolódó cikkek

15-1354368955.jpgHatvannyolc évvel ezelőtt deportálták haláltáborokba a pécsi zsidóságot. Schönberger András szerint egy oka van, hogy a megemlékezést ünnepnek nevezhetjük: a tény, hogy kimondhatjuk mindazt, ami felgyülemlett.

bv-bovites1-400-1386372046.jpgÚj körletrészekkel jelentősen csökkentették a zsúfoltságot a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A pécsi beruházás az országos bv-parancsnokság idei férőhely-bővítési programjának első állomásaként 86 millió forintból valósult meg. Negyedével, huszonnéggyel nőtt a férőhelyek száma.

Pécs, 2016. július 30. - Mintegy háromszázmillió forintból életminőség-javító, szociális fejlesztések indulnak a pécsi belváros keleti részén és a Zsolnay Kulturális Negyed környékén.