Négyszázötven nagycsalád otthona szépült meg

2015. november 7., szombat 08:05

noe-csalad-festes400-1446878917.jpgBudapest-Pécs-Komló, 2015. november 7. - Országszerte több mint 450 nagycsaládban ragadtak ecsetet az elmúlt napokban, hogy kifessék az otthonukat, szépítsék a környezetüket. Mindannyian abból a festékadományból részesültek, melyet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) kapott.

A sok esetben hátrányos helyzetű, támogatásra szoruló háztartások a lehetőségeiket meghaladó lakásfelújításokat a hazai tulajdonú Poli-Farbe festékgyár több millió forint értékű adományából végezték el.

 

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete 1828 doboz bel- és kültéri festéket vett át a közelmúltban. A kedvezményezett családokat a rászorultság elvén választották ki. Sok család évek óta nem tudta korszerűsíteni otthonát, volt, ahol lakástűz utáni válsághelyzetben érkezett a segítség. Mindannyian élményként élték meg, hogy gyakran egymást segítve, a családok maguk festhették ki otthonaikat.

hirdetés

 

- Mintegy 450 rászoruló nagycsalád, s ezzel csaknem 1700 gyermek nyerte el annak a lehetőségét, hogy otthona őszi felújításon essen át - tájékoztatott Székely Hajnalka, a NOE elnöke. - Olyan terveiket tudták megvalósítani, melyeket a festékgyár segítsége nélkül nem engedhettek volna meg maguknak. A tiszta, rendezett lakáskörülmények hozzájárulnak a gyermekek, a következő generáció harmonikus fejlődéséhez.

A 14 000 tagcsalád érdekeit képviselő, 250 egyesületet tömörítő NOE számára már két évvel ezelőtt is hasonló nagyságrendű felajánlást tett a magyar tulajdonú festékgyár. Akkor is mintegy 500 család festhette ki a házát, újíthatta föl a falakat és a nyílászárókat.

A színes beltéri falfestékek és zománcok az egyesület hat régiójába kerültek. Az egyesület Al-Duna régiójába 268 doboz festék került. A mennyiségből 52 család részesült, ez azt jelenti, hogy több mint 180 gyermek otthona szépülhetett meg.  Baranya megyében 27 nagycsalád ragadhatott ecsetet, 17 pécsi és 10 komlói család.

Steinerné Nagy Henriette,a NOE régiós titkára elmondta: „Az adományok nagyon jó helyre kerültek, örömmel fogadták a családok. Az új festés tisztaságot jelent sokak számára. Sok gyerekszoba, nappali, fürdőszoba újult meg a festékeknek köszönhetően.”

A festék- és vakolatgyár évek óta folytat jótékonysági programokat. Felajánlásai során elsősorban a gyermekek környezetének megújításához, korszerűbbé és élhetőbbé tételéhez járul hozzá. Számos oktatási és egészségügyi intézmény, óvoda, iskola és gyermekklinika részesült már festékadományban az elmúlt években.
___

A Poli-Farbe hazánk utolsó magyar tulajdonban lévő festék- és vakolatgyára. Családi vállalkozásból lett a kkv szektor meghatározó szereplője, éves árbevétele meghaladja a 9 milliárd forintot. Székhelye Bócsán található, ahol több mint 230 embernek ad munkát. A festékgyár 2014 óta arany fokozatú támogatója a Magyar Olimpiai Bizottságnak. A Magyar Diáksport Szövetség és a MOB, valamint a Poli-Farbe közös iskolafelújítási programja a ’Mi iskolánk bajnoka’ program keretén belül az elmúlt két évben hat iskola tornacsarnoka került felújításra.

Forrás: Poli-Farbe, NOE

Kapcsolódó cikkek

szakkepzesi-tanevnyito1-400-1440797224.jpgPécs, 2015. augusztus 29. - Magyarország további gazdasági fejlődése nem képzelhető el egy eddiginél sokkal magasabb színvonalú szakképzési rendszer nélkül - mondta a nemzetgazdasági miniszter Pécsett pénteken.

Budapest-Pécs, 2016. február 8. - Közel kétmillió tonna élelmiszerfelesleget termelünk évente. Az Élelmiszerbank több vidéki városban - köztük Pécsen - helyi élelmiszermentő hálózatot létesít a feleslegek összegyűjtésére.

Csákvár, 2014. április 20. - A Pro Vértes Közalapítvány izgalmas fotó- és videópályázatot hirdetett általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára „Fedezd fel a helyi természeti értékeket!” címmel.